Etatinio patriotizmo imitacijos | KaunoDiena.lt

ETATINIO PATRIOTIZMO IMITACIJOS

Lietuvos radijo ir televizijos komisijai nuobodu. Taip jau būna viešajame sektoriuje: kai neturi ką veikti, darbą imituoji. Tada atrodai beveik svarbus ir reikalingas. Ypač tai aktualu dabar, kai įkyriausias šalies valstietis vešliame įstaigų vainikėlyje žada skabyti etatus.

Vis dėlto jei jau institucija įkurta, ji turi bent kartais parodyti popierinę savo galią. Čia kaip šautuvas privalo iššauti, net jei kabo ant sienos.

Štai ir komisija driokstelėjo – nusprendė uždrausti TV kanalą "RTR Planeta". Karą kursto rupūžės. Jau tris kartus tie saldafonai kaukšėjo kanopomis, mosavo vėzdais ir sprogdino petardas.

Kas čia vėl atsitiko, kad tą kanalą dabar penktoji kolona turės žiopsoti internete? Pasirodo, V.Žirinovskis kliedėjo. Net citata iš laidos pateikta tarsi įrodymas: "Mūsų atsakymas – apraminti tuos, kurie planuoja mūsų šalies užpuolimą. Tokie planai yra, raštiški, su parašais ir antspaudais, ir garsiai įvardyti visų JAV prezidentų. (...) iš Rumunijos taip pat nieko neliks. Ir Čekijoje, jei bus (...) ir Lenkijos, ir Baltijos šalyse, jei amerikiečių tankai prieis prie mūsų sienų, jie daugiau niekur nepasitrauks, atgal jie nenueis. Sudegs su visu ekipažu."

Koks siaubas – tikrai Trečiąjį pasaulinį paskelbė!

Rimtai jį vertinti būtų tas pats, kaip nominuoti Minedą Nacionalinei premijai.

Tik gal nereikia mūsų gąsdinti, nes visi žino, kad V.Žirinovskis yra politinė beždžionė, kurios vieta zoologijos sode. Koks normalus žmogus visą tą jo pagirių tiradą galėtų traktuoti blaiviai, kai joje nėra net semantinių ryšių tarp sakinių ir žodžių? Rimtai jį vertinti būtų tas pats, kaip nominuoti Minedą Nacionalinei premijai.

Šituose kliedesių labirintuose logikos galėtų rasti nebent šizofrenikas. Arba biurokratas, kuris žūtbūt nori pasirodyti esąs patriotas, dirbąs labai svarbų darbą.

Kita vertus, ar jau Lietuvoje nebegalioja Visuomenės informavimo įstatymo 10 straipsnis, draudžiantis cenzūrą? Jei vis dėlto ją nežinia kas įvedė, kodėl tuomet neuždaromi lietuviški portalai, kurie iš tiesų skleidžia militaristinę propagandą?

Šiemet Europos Komisija perspėjo, jog TV kanalų uždraudimas pažeidžia ES teisę, ir analogišką transliacijų ribojimą jau teko atšaukti. Savo rūtų darželyje lipame vėl ant to paties grėbliuko?

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

rašeiva

tipiško nevykėlio pavyzdys.

Anonimas

kaip sakoma ---,,viespatie apsaugok nuo savu patrijotu -idiotu , o nuo priesu pats apsisaugosiu,,,,

jankis

kad tai cenzura,tai jau net vaikai supranta,nes niekas nepasiketė,nes tie patys sėdi cenzoriai,kaip ir tarybiniais metais,o iš tikro,tai visiški debilai,kurie vadina save patriotais,bet su tokiais patriotais,priešų tikrai nereikia,nes jie blogiau,negu aršiausi priešai
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS