Eurų lietus | KaunoDiena.lt

EURŲ LIETUS

Nori susipykti, pradėk kalbą apie pinigus. Ši sena išmintis dar kartą pasitvirtino Švietimo, mokslo ir sporto ministerijai neseniai paskirsčius per 4 mln. eurų sporto reikmėms. Beveik šimtas projektų inventoriui ir įrangai įsigyti gaus apie 2,5 mln. eurų. Dar pusšimtis paraiškų dėl renginių organizavimo sulauks beveik 1,7 mln. eurų pervedimo. Injekcijos solidžios, net ir žinant, kad bus įgyvendinamos per ilgesnį laikotarpį iki pat 2023-iųjų.

Vos ministerija paskelbė skaičius, iškart pasipylė kritikos strėlės. Turbūt jos buvo neišvengiamos, nes laukiančių buvo nepalyginamai daugiau nei gavusių. Juk vien inventoriui buvo prašyta apie 15 mln. eurų, renginiams – dar beveik 12 mln. Vis dėlto kai kurios kritikų pastabos atrodo itin taiklios. Bene ryškiausią salvę iššovė Lietuvos rankinio federacijos (LRF) prezidentas Donatas Pasvenskas. Jo vadovaujama organizacija šiems metams gavo 117 tūkst. valdiškų eurų. Už šias lėšas bus išlaikomos net devynios nacionalinės įvairaus amžiaus rinktinės, organizuojami čempionatai ir t.t. Tačiau rankininkų nuostabą sukėlė ne gerokai mažesnė, nei prašyta paramos suma, o įspūdingi ministerijos reveransai kitoms sporto lygoms ir projektams. 

Skirstant lėšas veikloms, skatinančioms fizinį aktyvumą, dzūkams nubyrės beveik 200 tūkst. eurų. Už tokius pinigus išties galima pagyventi! Kaip tikroje pasakoje: ir ilgai, ir laimingai.

Pavyzdžiui, tokia Vilniaus mėgėjų krepšinio lyga sulaukė net 170 tūkst. eurų iš biudžeto. Mėgėjų lyga, turinti visus privačios verslo organizacijos požymius: joje dalyvaujančios komandos kasmet moka starto mokestį (700–900 eurų), pačios nuomojasi sales, perka aprangas ir t.t. Dosnaus rėmimo iš biudžeto pavyzdžių pateikta ir daugiau. Tarkime, tinklinio mėgėjos savo projektui "Judam visais metų laikais" gavo 49 tūkst. eurų. Tačiau skambiausią akordą sugrojo Alytaus lopšelis-darželis "Du gaideliai". Skirstant lėšas veikloms, skatinančioms fizinį aktyvumą, dzūkams nubyrės beveik 200 tūkst. eurų. Tiek įvertintas jų projektas "Mokomės gyventi sveikai ir laimingai". Už tokius pinigus išties galima pagyventi! Kaip tikroje pasakoje: ir ilgai, ir laimingai. Ir, pageidautina, sveikai.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Ramunas

Gal tas darželis normaliai dirba

Vladas

Tai milijoną darželiui reikėjo duot

SUSIJUSIOS NAUJIENOS