Futbolo kregždės | KaunoDiena.lt

FUTBOLO KREGŽDĖS

Lietuvos futbolo federacija šiandien išsirinks naują savo vedlį, kurio pavardė žinoma iš anksto. Kitaip nei savivaldybių rinkimuose, balsuojantiems bus nesudėtinga pasirinkti iš vienintelės kandidatūros. Nepaisant garsių lozungų, daugiau pretendentų į LFF prezidento postą kažkaip neatsirado.

Taigi, Edgarą Stankevičių galima sveikinti iš anksto. Arba keikti, jei kam patinka. Tačiau alternatyvos 35-erių kauniečiui rinkimuose nėra. Skirtingai nei Lietuvos futbolo čempionate, kur intriga įsižiebė nuo pat sezono starto. Ir tai yra gerai, nes konkurencija bet kurioje srityje skatina tobulėti.

Kalbant apie A lygą – pirmiausia verčia atsibusti Vilniaus „Žalgirį“. Lietuvos masteliais superklubu tampanti sostinės organizacija, regis, prisnūdo ant pernykščių laurų. Milžiniška persvara laimėtos šalies pirmenybės, patekimas į UEFA Europos konferencijų lygos grupių etapą ir solidžios premijos šiek tiek užliūliavo žalgiriečius. Pirmuoju skambučiu tapo LFF Supertaurės mačas, laimėtas tik per teisėjų plauką.

Edgarą Stankevičių galima sveikinti iš anksto. Arba keikti, jei kam patinka. Tačiau alternatyvos 35-erių kauniečiui rinkimuose nėra.

Dar garsiau dunktelėjo A lygos pirmasis turas – namuose neatsilaikyta prieš vieną pernykščių autsaiderių Telšių „Džiugą“. Žinoma, viena kregždė – dar ne pavasaris. Šalies futbolo klubų hierarchijos tai nekeičia. Tačiau signalas vilniečiams pasiųstas – pernykščiai nuopelnai šį sezoną jiems pergalių negarantuos.

Nėra abejonių, kad, turėdami kelis kartus visų konkurentų galimybes viršijantį biudžetą ir surinkę visa galva pajėgesnę žaidėjų sudėtį, vilniečiai vis tiek yra absoliutūs lygos favoritai. Tačiau vicečempionas „Kauno Žalgiris“ turėtų pasikandžioti kur kas aršiau nei pernai. Kas dar? Kauno rajono „Hegelmann“, „Panevėžys“ jau pirmajame ture užsiminė vėl pretenduosiantys į prizininkų gretas.

Netrypčios ir kiti klubai. Žemaičiai iš Telšių tai jau įrodė. Kol kas trapiausiai atrodo Gargždų „Bangos“, naujokės Alytaus „Dainavos“ ir buvusios A lygos prizininkės Marijampolės „Sūduvos“ galimybės. Tačiau futbolas gražus siurprizais. Jų lauksime ir šiemet.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Ufas

Kaunas eina ant aukso

SUSIJUSIOS NAUJIENOS