Generinių įstatymų stebuklai | KaunoDiena.lt

GENERINIŲ ĮSTATYMŲ STEBUKLAI

Įstatymų, poįstatyminių aktų ir nurodymų jovalas tautoje sėja painiavą, pyktį ir jį vainikuojančius konfliktus.

Štai įvedė gudruolis Seimas mašinų taršos mokestį, ir vėl ėmė pūsti vėjas nuo psichoneurologinio dispanserio. Elektra varomą automobilį atvykę registruoti žmonės išgirsta pasiūlymą susimokėti už taršą, nors jų mašina neišleidžia nė gramo CO.

Koks žinduolis su asilo ausimis sugalvojo tą kliedesį? Tarnautojai sako, taip reikia, esą taikomas toks mokesčio apskaičiavimo algoritmas.

Parlamentinis gyvulininkystės ūkis pridirbo ir kitų dalykų. Dar taip neseniai Seimo aborigenai džiūgavo uždraudę pliažuose pardavinėti alkoholį. Bet džiaugėsi neilgai. Kol poilsiautojai, užuot paplūdimiuose gėrę alų, ėmė litrais plempti degtinę. Ir iki šiol plempia taip, kad iš pajūryje esančių kioskų išperka visus vaisvandenius. Juk reikia kuo nors užsigerti. Siaubo apimti seimūnai puolė taisyti savo generinį įstatymą, ir štai nuo rugpjūčio jau grįžta vėl tas alus į paplūdimius.

Dar vienas "stebuklas" – egzaltuotas Astravo boikoto įstatymas, vainikavęs ilgametę kovos su svetima AE imitaciją. Nors visi supranta, kad rusai vis tiek paleis tą atominę nelaimę, kiekvienas tautiškai susirietęs patriotas vis salomėjiškai staugia: "Nepraeis fašistų tankai!"

Raskite kur nors kitur šalį, kuri deklaruoja liberalizuojanti energetikos rinką, bet įstatymu uždraudžia pirkti energiją iš kurio nors gamintojo!

Estai, sužinoję apie tokią parlamentinę silpnaprotystę iki šiol negali atsitokėti. O ir nemažai lietuvių, verčiamų pasirinkti elektros tiekėją, ironizuoja, kad ją pirks tik iš Astravo.

Ką per 30 metų padarė mūsų valdžia, kad išsinertume iš sovietinio BRELL žiedo ir savo tinklus sujungtume su Lenkija? Lygiai nieko. Girdėjome tik plepalus, o realiai supratome, kad to neleis padaryti tarpininkai, į kurių kišenes iš šios vergijos byra milijonai. Taip jau yra mūsų oligarchijoje: burna rėkia "vardan tos Lietuvos", o ranka iki alkūnės kyšo Rusijos kišenėje.

Derėtų pagaliau pažvelgti į situaciją racionaliau, o ne darkytis, lyg apsirijus durnaropių.

Rašyti komentarą
Komentarai (16)

Generinis Veryga - generiniai įstatymai

..........................................

Nezabitauskas - oponentui

Sakot, ponuli, vakar Giruliuose jau girtavo? O ką aš rašiau! Matom, kad ne įstatymas dėl alkoholio buvo blogas, o jo paskutinis skubus "pataisymas". Manot, Pocius to nesupranta? Supranta, bet turi priešingą "zadaniją".

zurnalistas -snaiperis S.P.

Wau!! S.P. kaip visada===kandus ir taiklus;;epitetai-aukshtumoje![[[tik dar K.N. labai pasigendame taip pat....
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS