Gerai gyvenam | KaunoDiena.lt

GERAI GYVENAM

Išties gerai gyvename, jei svarbiausias mums karas – dėl miestų Kalėdų eglučių. Tetrūksta, kad Prezidentas išsakytų savo nuomonę apie jubiliejinį Vilniaus tortą, nes jau visi pasisakė šiuo kone valstybinės svarbos klausimu. Iš gero gyvenimo nebežinome, ką su tomis eglėmis daryti, nes vien žaisliukais papuošti negana. Tarsi Kalėdų simbolio paskirtis – ne šventės dvasią skleisti, o grožio konkursuose atstovauti.

Gerai gyvename, nes net rekordiškai pabrangus maistui, vežimais vežame pirkinius iš prekybos centrų. O jų dygsta kaip po lietaus grybų – šeimynėlėmis prie kelmo. Jei tik atsirado „Maxima“, bus ir „Iki“, „Lidl“, „Norfa“. Negana savų, dar ir rusiško kapitalo, kaip „Mere“ sostinėje, atidaro. Knygyno, kaip Šakiuose, anei vieno gali nebelikti, bet parduotuvių mums reikia! O paskui metam, ko nesuvalgome, į šiukšliadėžes. Iš gero gyvenimo tūkstančius tonų maisto paliekame šiukšlių konteineriuose.

Gerai gyvename, nes visam pasauliui vertinant laiką ir stengiantis transportą padaryti greitesnį, leidžiame į kelią traukinius, kuriuos pėstute pavytume. Jei būtų tokie, kaip Kinijoje, pajūrį iš sostinės pasiektų per pusvalandį, o tokie, kaip pas mus, iš Vilniaus į Krokuvą beveik 13 valandų važiuoja. Argi ne gero gyvenimo sinonimas – lėtas gyvenimas?

Gerai gyvename, jei svarbiausias mums karas – dėl miestų Kalėdų eglučių. Tetrūksta, kad Prezidentas išsakytų savo nuomonę apie jubiliejinį Vilniaus tortą, nes jau visi pasisakė šiuo kone valstybinės svarbos klausimu.

Gerai gyvename, nes kelionėms išleidžiamomis sumomis viršijome ikipandeminius rekordus. Vasarą užsieniuose ilsėjomės „tik“ už 1 tūkst. eurų žmogui (čia jau kukliai), žiemą mūsų negąsdina ir prabangiausių slidinėjimo kurortų kainos. Jei geriame brangiausią Europoje kavą, ko gi negalime Šveicarijos kalnų gaiva pasimėgauti? Naujametei nakčiai tai nepagailėsime ir kelių tūkstančių!

Gerai gyvename, nes neturime svarbesnių reikalų nei sutikimo seksui įstatymas ar atlyginimų parlamentarams kėlimas. Seime, kaip karaliaus dvare, leidžiame sau prabangą turėti juokdarį, o į Europos Parlamentą deleguojame stebuklingo vandens pardavėją, kuriam Rusija – ne teroristinė valstybė. Mums juk gerai – ne mūsų mažamečius vaikus prievartauja prie kėdžių pririštų mamų akivaizdoje. Ar tikrai gerai?

Gairės: Kalėdų eglė, kainos, karas Ukrainoje
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS