Grėsmė rinktinei | KaunoDiena.lt

GRĖSMĖ RINKTINEI

Krepšinio gurmanai jau laižėsi laukdami skaniausio sezono deserto, bet kai kuriems jų dar teks pavarvinti seiles. Šią savaitę prasidėjusių LKL atkrintamųjų varžybų išankstiniams planams rankinį stabdį užtraukė koronavirusas.

Susirgus vienam "Šiaulių" krepšininkų, ketvirtfinalio akistata tarp šiauliečių ir Vilniaus "Ryto" buvo nukelta, o komanda priversta izoliuotis. Situacija galėjo susiklostyti dar nemaloniau, jei šiauliečiai reguliarųjį sezoną būtų užbaigę ne su Kėdainių "Nevėžiu", o su kažkuriuo iš atkrintamųjų varžybų dalyvių. LKL būtų tekę stabdyti ir dar vienos ketvirtfinalio poros kovas. Sakytume, kas čia tokio. Juk panašios koronaviruso šunybės lygą erzino nuo pat sezono starto, bet organizatoriai visada rasdavo išeitį. Bėda ta, kad, skirtingai nei reguliariajame sezone, LKL vadovai negalės nesergančiam "Rytui" į atsilaisvinusias datas operatyviai parinkti kito varžovo, kad nei klubas, nei lyga neatsiliktų nuo bendro varžybų grafiko. Teks laukti, kol šiauliečiai pagal oficialų reglamentą gaus teisę sugrįžti į aikštę.

Net jei kitos šešios komandos išvengs akistatų su COVID-19, LKL atkrintamųjų kalendorius yra įspraustas į geležinius rėmus. Svarbiausia to priežastis – Lietuvos rinktinės pasirengimas olimpiniam atrankos turnyrui.

Net jei kitos šešios komandos išvengs akistatų su COVID-19, atkrintamųjų kalendorius yra įspraustas į geležinius rėmus. Svarbiausia to priežastis – Lietuvos rinktinės pasirengimas olimpiniam atrankos turnyrui. Pagal planą LKL sezono uždanga turėjo nusileisti rekordiškai vėlai – birželio antrąją savaitę. Jei finalo serija nesibaigtų sausu rezultatu (3:0), finišas būtų pasiektas birželio 11 ar 13 d. O jau birželio 12-ąją prasidės vyrų rinktinės treniruočių stovykla. Kadangi nacionalinės ekipos kandidatų sąraše yra ne vienas "Žalgirio" ir "Ryto" žaidėjas, bet koks finalo vėlinimas tiesiogiai atsilieps ir rinktinės pasirengimui. Nuo birželio 18-osios rinktinės startuos kontrolinių varžybų maratonas, o jau birželio 29-ąją mūsų vyrai stos į pirmąjį mūšį dėl olimpinio kelialapio. Panašu, kad dabar jau ir LKL, ir LKF strategams teks verstis per galvas, kad mūsų geriausi krepšininkai spėtų įšokti į olimpinių kovų traukinį.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Faktas

Žalgiriui is anksto galima atiduot

Kedainiai

Dar vienas atvejis ir išvis nutrauks lkl

SUSIJUSIOS NAUJIENOS