Gydymas internetu | KaunoDiena.lt

GYDYMAS INTERNETU

Penktadienį buvo švenčiamas nepamainomo žmogaus draugo "Google" 21-asis gimtadienis. Suaugo. Bet ir anksčiau buvo protingas ne pagal metus. Ko paklausi, viską sužinosi.

Mitas, kad vyrai geresni kulinarai nei moterys. Internetas įrodė, kad ir vieni, ir kiti gali būti vienodi. Vienodai blogi. Kai žinovai pamoko, kaip virti nepakartojamą košę ar nepakartojamą kotletą. Pagaminai, pavalgei ir niekada nekartosi.

Yra sričių, kuriose apskritai tik sykį įmanoma pabandyti. Pavyzdžiui, gydytis nuo esamų, nesamų ir dar neatrastų ligų. Kaip paprasta turint "Google", veidrodį ir gerą peilį pačiam išsioperuoti apendiksą. Bijantieji kraujo gali pagal šią nuostabią paieškos sistemą sužinoti, kaip gydytis vienokiu ar kitokiu stebukliniu vandeniu. Tai sveikatai gal mažiau pavojinga, bet kišenei gali sukelti rimtą finansinę distrofiją. Neįtikėtinais patarimais mielai dalijasi garsūs, bet niekam nežinomi žyniai, baigę tuos pačius "Google" kursus.

"Google" tiek diskusijų "išmeta", kad net ausys linksta. Kartais nebeaišku, kas pirmieji kosmosą užkariavo.

Ši nuostabi paieškos sistema mus moko istorijos. Su Krymo likimu šiame amžiuje, ko gero, dar viskas lyg ir aišku. Gal "Google" per sunku būtų įtikinti Lietuvos interneto vartotoją, kad šioje Ukrainos teritorijoje gyvenantys žmonės patys iš Maskvos parsivežė saulę.

O kaip su kitais įvykiais, faktais, buvusiais praėjusiame amžiuje? "Google" tiek diskusijų "išmeta", kad net ausys linksta. Kartais nebeaišku, kas pirmieji kosmosą užkariavo. Kaip tai, kas laimėjo Antrąjį pasaulinį karą. Jau ir vaikai įvariausių žinių semiasi ne iš savo mokytojų, ne iš vadovėlių, ne iš tėvų, o visagalio "Google". Ir visa tai yra neišvengiama, nes gyvenimo greitis didėja. Bėda vienintelė – nėra kur informacijos pasitikrinti.

"Google" sulaukė pilnametystės, nebegalioja sveikatos apsaugos ministro Aurelijaus Verygos apribojimai. Bet tai gali reikšti ir tai, kad "padauginusi" paieškos sistema gali prikalbėti daugiau nesąmonių nei nepilnametystėje. Ypač, kai dalis anoniminių komentarų transformuojami įvairiuose forumuose, kaip tikros žinios. "Fake news". Vieni tai supranta: "Netikros žinios". Kiti niekaip nesupranta.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Anonimas

…...turek Google veidrodi,gera peili ir pats isoperuosi apendiksa…" oi!!aciu zurnalistui --labai juokingai --tikslus apibudinimas"GOOGLE"--visazinis,,galima pasijuokti

SUSIJUSIOS NAUJIENOS