Higienos subtilybės | KaunoDiena.lt

HIGIENOS SUBTILYBĖS

Irano valstybinė žiniasklaida pranešė apie vieno ilgaamžio, jų tautiečio, tokio Amou Haji mirtį. Mirtis – jokia naujiena toje šalyje, kur jau daugiau nei mėnesį smurtinį konvejerį prieš savo piliečius visa eiga įjungė ir tuo mėgaujasi uniformuotieji.

Tačiau minėtasis velionis, anei jo baigtis su protestais dėl moterų teisių niekaip nesusiję. 94 metų amžiaus iranietis pasimirė natūraliai, bet greit po to, kai galiausiai kaimynai jį įkalbėjo nusimaudyti (nereikėjo jam pasiduoti spaudimui, būtų turbūt dar pagyvenęs).

Vyras buvo pramintas nešvariausiu pasaulio žmogumi, nes daugiau nei pusę amžiaus nesiprausė net baloje, ką ten duše, toks civilizacijos stebuklas jam veikiausiai net nebuvo žinomas.

Žmogus 60 metų nesimaudė, mito automobilių partrenktų gyvūnų maita ir papsėjo pypkę, prikimštą jų ekskrementų. Tokią būtį jis pasirinko pats savo noru, po jaunystėje patirtų jam vienam žinomų sukrėtimų.

Šalių susitarimu iš pareigų atleistas Viešojo saugumo tarnybos vadas atkakliai mėgina įrodyti esąs visai švarus ir be kaltės apkaltintas.

Nepaisant, kad tiek dešimtmečių vyras vengė vandens asmeninei higienai, jis sulaukė neįtikėtinai solidaus amžiaus.

Panašu, kad higiena, bent jau šiuo atveju, ir buvo lemiamas veiksnys, pražudęs didžiausią pasaulio murzių.

Tačiau higiena šiais laikais būna ne tik fizinė, politinė ar karinė (pamenate legendą apie nešvarią ukrainiečių bombą?).

Yra dar ir darbo higiena. Šitos poreikis šiandien itin aktualus, ypač, kai viešai tenka skalbti tarnybinius apatinius.

Štai, pavyzdžiui, šalių susitarimu iš pareigų atleistas Viešojo saugumo tarnybos vadas atkakliai mėgina įrodyti esąs visai švarus ir be kaltės apkaltintas, nors jo viršininkė, vidaus reikalų ministrė, ir įtikinamai atmušė visus savo buvusio pavaldinio mestus abejotino švarumo kozirius.

Esą šis ir posėdžių nelankęs, ir telefonu neatsiliepdavęs, nors, galiojant nepaprastajai padėčiai, privalėjo būti pasiekiamas visą parą. Maža to, ministrė juk jo nevertė nei lūpų dažytis, nei aukštakulniais marširuoti.

Bet čia reikėtų žvelgti giliau. Kas žino, gal ta darbo higiena pareigūną būtų mirtinai pribaigusi?

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

H.

"Įtikinamai atmušė" skaitydama kažin kieno paruoštą špargalkę.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS