Į ateitį – pasišviečiant degtukais | KaunoDiena.lt

Į ATEITĮ – PASIŠVIEČIANT DEGTUKAIS

Dar nespėjo ukrainiečiai suskaičiuoti balsų savojo prezidento rinkimuose, Lietuvoje jau ošia visažinių ekspertų dejonės, kad, laimėjus ne P.Porošenkai, vėl ateis svieto pabaiga arba maras. Bus ir chaosas, ir maudžiančios pagirios.

Panašiai E.Gentvilo liberalams per vietinių tarybų rinkimus buvo siūloma melstis. Lyg patamsiuose pamačius damą su dalgiu ant peties. Tačiau liberalai ne tik kad neišmirė, bet šalyje gavo 6 proc. rinkėjų palaiminimą. Jei tie rinkimai būtų buvę į Seimą, liberalų partija liktų parlamentinė. Tai juk sėkmė, o ne mirtis.

Panašiai "ekspertai" kliedėjo apie demokratijos, pasaulinės tvarkos ir visatos pabaigą, kai JAV išsirinko D.Trumpą. Juk lietuviai geriau žino, kokio prezidento reikia Amerikai (anot A.Užkalnio). Taip ir Ukrainos atveju.

Mūsų viešame kalbėjime jau seniai įsivyravo toks dekoratyvus leksinis manevras: jei esi beviltiškai primityvus tipas arba galvoje tiesiog nebelieka originalių minčių, visada galima mesti Rusijos kortą. Atrodysi išmanus ir patriotiškas. Net ir kai tavo automobilyje nuolat bliauna F.Kirkorovas.

Pirmaujant V.Zelenskiui, ta korta ir tėškiama, nors šis viešai ir pažadėjo grąžinti prarastas teritorijas Ukrainai bei reikalauti iš Kremliaus reparacijų už Krymo okupaciją. Tačiau tai mūsų politikos žinovams nedaro jokio įspūdžio, nes jie geriau viską žino.

Kaip ten sakė M.Twainas? "Svarbiausia turėti faktų. O paskui juos galite iškraipyti, kaip norite."

Dar baisesnį nusikaltimą, mūsiškių "genijų" požiūriu, rengiasi padaryti Estijos prezidentė K.Kaljulaid, kuri panoro pas V.Putiną. Pati važiuos į Rusiją. Eis į Kremlių. Dieve, dieve, kaip bjauru. Nes mūsiškiai į Kremlių neitų, net jei rusai Lietuvai Maskvos ir Pskovo dispečerinėse išjungtų elektrą, kaip Kaliningrade jau siūlė pablūdę radikalai. Gyventume pasišviesdami savo pačių nugyvento ir uždaryto fabriko "Liepsna" degtukais.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Janina

Gerb.S.Pocius kaip visada- tiesiai į dešimtuką! Labai taiklus ir išmintingas straipsnis apie mūsų 'visažinius' ir 'neklystančius'.

no, Bettis, no...

yra etatiniai liumpenai, visokie zelemuncikai, kisantys savo degraduotus mastymo organus i rezetes, kariaujantys sapnuose su putino rusija (šerše la putin). Be vilties, be tikėjimo.Be Proto

Daugumai lietuvių tikriausiai įgimta liga -

Mokyti kitas tautas kaip gyventi, ką rinkti prezidentu, sukuo susitikinėti ir t.t. Tokia yda vadinama psichine paranoja.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS