Ilgojo pasninko metas | KaunoDiena.lt

ILGOJO PASNINKO METAS

Manhatane (kažkur Amerikoje) padegta šalia "Fox News" pastato stovinti Kalėdų eglė. Ką tik matytas vaizdas Kaune, tad nieko originalaus.

Galimas dalykas, šita piromanija – kažin kokia ūmai plintanti nauja religinio asketizmo atmaina, advento metu skatinanti užkardyti pramogas ir proginę estetiką.

O gal tai toks savotiškas siekis susitaikyti su Dievu? Bet į tai atsakyti gali tik patys padegėjai, kurie abu savo buvojimą ilgojo pasninko metu galės apmąstyti tarp keturių sienų – vienas psichiatrijos palatoje, kitas – areštinėje.

Kol degė eglutė Manhatane, Seimo pirmininkė V.Čmilytė-Nielsen pareiškė, kad Lietuva turi nutraukti baltarusiškų trąšų tranzitą, nes "privalome būti nuosekliai principingi". O ir finansiniai valstybės nuostoliai "dėl to negali būti supriešinami su vertybine šalies pozicija".

Kalėdinė piromanija – kažin kokia ūmai plintanti nauja religinio asketizmo atmaina, advento metu skatinanti užkardyti pramogas ir proginę estetiką.

Kaip tik vakar septintą ryto ir buvo ta valanda, kai verslas turėjo užbaigti sandorius su sankcijų prispausta "Belaruskalij" kompanija.

Tačiau, kaip paaiškėjo, dar visą gruodį baltarusiškos trąšos riedės į Klaipėdą, nes už šiuos krovinius esą buvo atsiskaityta iš anksto.

Nepaisant to, Kalėdų laukimas tiek Klaipėdos uoste, tiek ir "Lietuvos geležinkeliuose" bus nelinksmas – tikrų tikriausias adventas.

Taip pat, kaip Naisiuose, kur reziduoja naujai išrinktas senasis Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos vadas, dar prieš ilgąjį pasninką netekęs nemenkos dalies savo kariaunos, bet bandęs save paguosti mintimi, kad tai labai sveikas prieššventinis apsivalymas nuo visokių apsimetėlių.

Tačiau jau visai įtartinai valstiečių valstietis nutilo (tiek eteryje, tiek ir feisbuke), kai jį staiga apleido pilkasis partijos kardinolas, ištikimoji ginklanešė A.Širinskienė, prisijungusi prie Lietuvos regionų frakcijos.

Oficialia perbėgimo priežastimi tapo "išsiskyrusios vertybinės pozicijos su kolegomis Seime, jų vangumas ir pavydas". "Netikiu", – pasakytų K.Stanislavskis. Ir veikiausiai būtų teisus. Akivaizdu, kad čia slypi kažkas daugiau  nei religinis asketizmas.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

kas gali paneigti,

kad šita korta išsisėmė ir kremliaus šeimininkas greitu laiku į Lietuvą nuleis 'Naują Pranašą "?

Davatkų straipsneliai K.D. tęsiasi

O man vaidenas, kad be Karbamido pinigų Skvernos kompanija rinkimuose neperžengs 5procentų ribos... Jau savibledybių rinkimai šį tą parodys...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS