Išmaniosios šalpos fenomenas | KaunoDiena.lt

IŠMANIOSIOS ŠALPOS FENOMENAS

Premjerė I.Šimonytė dar sykį parodė, kad yra sąžiningas žmogus. Tauta nepamiršo, kad ji, būdama Seimo narė, bene vienintelė neišleisdavo nė cento kanceliariniams apsimetinėjimams. Padorus žmogus popieriaus ir tušinuką paprastai nusiperka pats.

Štai ir dabar I.Šimonytė norėtų įstatymo pataisų, kuriomis siūloma atsisakyti visą parą trunkančios premjero apsaugos. Teisingas ir aktualus pasiūlymas. Kam saugoti premjerę, kai ši eina paravėti daržo prie namų? Juk iš biudžeto už tai, suprantama, dar reikia ir mokėti, o Vadovybės apsaugos tarnybos išlaidos ir taip – lyg pastojęs dirižablis.

Taip, tikrai, reikia saugoti valstybės vadovus – Prezidentą, Seimo pirmininkę, premjerę. Dar autentiškiausią Lietuvos Prezidentą V.Adamkų, D.Grybauskaitę ir būtinai V.Landsbergį.

Taip, tikrai, reikia saugoti valstybės vadovus – Prezidentą, Seimo pirmininkę, premjerę. Dar autentiškiausią Lietuvos Prezidentą V.Adamkų, D.Grybauskaitę ir būtinai V.Landsbergį, kuris, nori kas nors to ar nenori, tikrai buvo faktinis valstybės vadovas sunkiausiu šaliai metu. Dar reikia saugoti svarbius valstybės svečius, kuriuos kas nors norėtų nudaigoti. Tik tokių pas mus atvyksta labai retai, o jei ir atvyksta, atsigabena savo apsaugos komandą (ne "kolektyvą"!).

Tai ką čia taip iš tiesų saugo ta Vadovybės apsaugos tarnyba? Na, jos išlaidos bylotų, kad visą Lietuvą. Dar ne taip seniai, 2017-aisiais, šios įstaigos išlaidos buvo per 12,6 mln. eurų, tačiau per penkerius metus jos padidėjo beveik dvigubai ir jau pernai viršijo 23,4 mln. eurų sumą.

Didėjo išlaidos ne tik batams, aprangai ar patalynei, bet ir pašalpas apsaugininkai mokėjosi vis dosnesnes. 2017 m. joms buvo skirta 164,6 tūkst. eurų, o jau 2021-aisiais apsaugos tarnybos pašalpininkams išmokėta net 822,8 tūkst. eurų.

Sakykite, kaip šitokiu tempu buvo galima nusigyventi? Gal ten priimami dirbti tik socialiai remtinieji? O gal, pardon, kokie nors sergėtojų artimieji išmirė visomis giminėmis, kad pašalpoms prireikė šitokio ekvivalento? Net nepatogu klausti.

P.S. Ir apskritai, ar kas nors šioje valstybėje domisi, kaip anuliuojami biudžeto asignavimai? Gal kas nors vis dėlto rengia išlaidų ir naudos analizę, be kurios neišgyvena privatus sektorius? Ar čia mums visiems viskas pofik?

Rašyti komentarą
Komentarai (12)

To Atstumtam.

Tu galvą persišviesk. Kur tu čia matai rusofašistus? Manau, kad esi provokatorius, o va tokius ir karsim.

O kur

ziuri STT?

realybej

su keliom isimtim tokiu pugzliu apsauga tik nuo bobuciu su kiausiniais apsaugos.o jei kas nores, viso gero jiems bus. bet kol musa sistemai i takta,tol jie ir be apsaugos gali but ramus. o kiausinis nusivalo
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS