Istorinė proga | KaunoDiena.lt

ISTORINĖ PROGA

Tai su Lietuvos nacionaline futbolo rinktine viskas kaip ir aišku. Savo akimis matęs skambiausias lietuvių pergales vadovaujant Jose Couceiro, Algimantui Liubinskui ir Benjaminui Zelkevičiui, dėl pastarosios ekipos iliuzijų net nepuoselėjau. Kaip ir dėl kelių ankstesnių beveik visą šį dešimtmetį.

Mūsų šalies elitinės komandos lygis yra tragiškas. Visai nesvarbu, ar nukris jai dar koks taškelis, ar nenukris. Galima daug kalbėti apie priežastis: jaunųjų žaidėjų rengimą ir integraciją į vyrų futbolą, fiasko pasibaigusias Nacionalinės futbolo akademijos, užauginkime Ronaldo ir kitas programas, bet faktas toks – dabartinės sudėties rinktinė nepajėgi pasipriešinti ne tik Europos čempionams italams, bet ir visiškiems vidutiniokams. Ir čia peršasi klausimas: kodėl Tomo Danilevičiaus kartos rinktinė sugebėdavo, o dabartinė nesugeba nieko. Ir kas gi į tai geriau atsakytų, jei ne pats LFF prezidentas? Būtų smalsu išgirsti jo atsakymą. Dar įdomiau – nuoširdų.

Ir čia peršasi klausimas: kodėl Tomo Danilevičiaus kartos rinktinė sugebėdavo, o dabartinė nesugeba nieko?

Guodžia tik tai, kad futbolo atmainų yra įvairių. Kad ir stalo futbolas. Arba virtualusis. Tiesa, kol kas stebuklų nesimato ir ten. Kaip ir salės futbole. Tačiau šį savaitgalį Lietuvoje prasidedančiame pasaulio salės futbolo čempionate lietuviai, net jei nenuvers kalnų, turi šansą padaryti svarbų darbą. Kalbant statistiškai – pasiekti pirmąją tokio lygio pergalę savo istorijoje. Gal net patekti į atkrintamąsias varžybas. Kalbant filosofiškai – įžiebti viltį. Bent jau pati komanda ir, beje, federacija debiutui ruošėsi nepriekaištingai. Kiek tai buvo jų galiose: stovyklos užsienyje, investicijos į žaidėjus, netgi visą Lietuvos salės futbolo lygą – neįsivaizduoju, kad su dabartiniu biudžetu ką nors būtų galima padaryti geriau. Nebent įsivaikinti kelis aukštesnio meistriškumo brazilus, ką salės futbole padaryt nepalyginti lengviau nei didžiajame. Ir FIFA požiūris į tai kur kas liberalesnis. Bet kuriuo atveju, už savus sirgsime ir palaikysime. Nes kitų neturime. Kaip ir didžiajame futbole.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Airis

Gaus 3 mažiausia

SUSIJUSIOS NAUJIENOS