Juodojo kirmino linksmybės | KaunoDiena.lt

JUODOJO KIRMINO LINKSMYBĖS

Citata: "Kirminą juodąjį, kurs linksmas šūde gyvena/ Ir besivoliodams tas smarves giria per mierą,/ Tą kirminai kiti, darže darkydami žiedus,/ Ypačiai grikvabalis, ansai neprietelius sodų,/ Šūdvabalį, sakau, kaip girdit, kvietė į svodbą."

Taip kadaise rašė mūsų klasikas K.Donelaitis.

Tęsiant tupyklų ir šio nacionalinio paveldo gerbėjų temą, Lietuvai antai gresia įspūdinga bauda už tai, kad nemaža dalis mūsų gyventojų vis dar neatsisako tų lauko tualetų, ir reikiamo rodiklio šiuo klausimu šalis artimiausiu metu veikiausiai nepasieks.

Juodojo kirmino linksmybės mums gali brangiai atsirūgti, būgštauja tie, kuriems dar rūpi valstybės kišenė. Nes štai už netinkamai valomas nuotekas prieš kiek daugiau nei mėnesį ES Teisingumo Teismas Italijai skyrė vienkartinę 25 mln. eurų baudą ir 30 mln. eurų baudą už kiekvieną vėlavimo pusmetį, kai situacija negerėja.

Tačiau aplinkos ministras K.Navickas turi rimtesnių problemų, nes jo paties kėdė nūnai vis siūbuoja, tarsi ministerija stūksotų ant nuolatos judančių tektoninių plokščių susikirtimo ribos. Tuokart jis gali pasidžiaugti bent tuo, kad daug nervų kainavusi interpeliacija Seime tam kartui žlugo, bet tik iki kito karto. Ir pats jis tą puikiai supranta, nes, kas žino, kada vėl viešumon išlįs dar kokio grikvabalio išsaugojimui skirti milijonai.

O jo kolega A.Veryga toliau linksminasi. Dabar atėjo laikas sviestui ir provincijų ligoninėms. Žadėtasis medikų algų pakėlimas palauks, o kas neturi kantrybės, tegul eina lauk, už durų eilė tokių norinčiųjų dirbti. Taip turbūt galvoja ministras A.Veryga. Bet turėtume jam atleisti, nes ne kiekvienam duota matyti toliau nei prieš akis stūksančios lauko tupyklos durys.

Užtat Kybartų pataisos namų kirmėlynas parodė tautai, kaip kūrybingai galima gyventi net už grotų, dailiai spjaunant ant visos valstybės.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Otei!

Pezalas ne straipsnis.

Kaip pirštu į akį

Gandragalviai,matosi,dauguma tikri Piziaus baudžiauninkai.Ir ,,kultūringa'' kalba iš karto parodo,koks sluoksnis sudaro tą gandragalvių chuntą.Todėl straipsnio autorės žodžiai labai pataikė į juos ir jų nevykėlį Verygą.

Bla-bla

Iš šūdo, Asta, nulipdei bubuką. Prasti profesionalai Vyriausybėje, ne ką geresni profesionalai "Klaipėdoje".
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS