Kai durniams ploja naudos gavėjai | KaunoDiena.lt

KAI DURNIAMS PLOJA NAUDOS GAVĖJAI

Nejaugi Lietuvai visą laiką vadovavo vieni debilai? Tai jie, pardavę "Mažeikių naftą", dar ir patys lieka skolingi, tai alkanų pensininkų akivaizdoje stato stadionus už 80 mln., tai pagaliau išsinuomoja dujinį ferarį už bemaž 200 tūkst. eurų per parą.

Nesibaigiančios "Karaliaus Ūbo" politinio "kreizėjimo" scenos su blūdijančiais personažais, už kurių nugarų ploja "šlipsuota" naudos gavėjų ir konsultantų gauja.

Praėjusią savaitę dar sykį paaiškėjo, kad institucinis idiotizmas vyravo ir finansų sektoriuje, kai Lietuva 2008 m. žengė į krizę būdama jau tuščiomis sąskaitomis ir beveik bankrutavusi. Va, kodėl taip prakaitavo anuomet tik ką iškeptas premjeras per tą naktinę reformą. A.Kubiliui reikėtų duoti medalį už ryžtą, jei ne tas brangus skolinimasis, kuris dabar prilyginamas nusikaltimui valstybei.

Yra ir dar vienas niuansas. Nespėjus pažaboti krizės, politikai ir visa ta ekspertais apsimetusių bepročių šutvė vėl lipo ant to paties grėblio. Užuot galvoję apie taupymą, atsinaujinančius energijos šaltinius ir elektros jungtį su Vakarais, jie, dar siautėjant krizei, ėmė statyti Elektrėnų 9-ąjį bloką. Už 1,3 mlrd. litų!

Buvo sakomos prakalbos apie energetinę nepriklausomybę, kol išaiškėjo, kad naujasis blokas, kūrenamas rusiškomis (!) dujomis, gamina brangiausią Europoje elektros energiją. Tokią brangią, kad bloką geriau visai išjungti. Tiesa, ir išjungti nereikėjo, nes po 9 parų naujasis Elektrėnų hiperboloidas pats nusprogo, o tada paaiškėjo, kad remontas kainuos dar 200 mln. litų.

Visiškos pagirios užklupo, kai 2013 m. rugpjūtį iškilo į viešumą, kad iš beveik milijardo litų, surinktų iš elektros vartotojų viešuosius interesus atitinkančioms paslaugoms apmokėti, 512,1 mln. litų atiteko Elektrėnų elektrinei subsidijuoti.

"Kongenialu", – pasakytų Ostapas Benderis. Tą patį, matyt, galėtų ištarti ir durnius valdžioje profesionaliai toleruojantys naudos gavėjai.

Rašyti komentarą
Komentarai (15)

trumpai

ką išsirenkam, tą ir turim.

Blinda

Kada tuos parazitus pasodins ir paleis ubagais?

tam K.

kai užsakovas susimokės, Autorius tikrai pasistengs ;DDDD
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS