Kai sąžinė ima kriuksėti | KaunoDiena.lt

KAI SĄŽINĖ IMA KRIUKSĖTI

Žinome iš sovietmečio: kuo įnirtingiau liaudis priešinasi jai peršamoms nesąmonėms, tuo labiau niršta nomenklatūros atmatos.

Galvą, o ne protezą, regis, turintis pinigų ministras V.Šapoka apreiškė tautai, kad "planuojamu įvesti automobilių taršos mokesčiu procesas nesibaigs".

Taigi, mieli žmonės, jūsų teisėtas nepasitenkinimas naujų rinkliavų kliedesiu valdžiai – dzin. Ministras iš irzliosios vyriausybės gavo užduotį pasakyti, kad teks veržtis diržus ant kaklo dar labiau, nes mokestiniai įpareigojimai ateityje ir toliau bus didinami. Kaip kitaip suvokti V.Šapokos frazę "tais mokesčiais, kurie pateikti, procesas tikrai nesibaigs"?

Iš kur ta valdžios pagieža smaugti savo tautą? Gal kad jos vadas prašiko prezidento rinkimus, dabar ir kurpiami sacharininiai keršto planeliai?

O kaip kitaip paaiškinti tą faktą, kad Vilniuje, kur pragyvenimo lygis aukštesnis nei ES vidurkis, už automobilius mokėti reikės tiek pat, kiek ir Tauragėje, kur pragyvenimo lygis tesiekia tik 70 proc. ES vidurkio?

Gerovės valstybėje Norvegijoje net baudos diferencijuojamos pagal gyventojų algas, o pas mus apie mokesčius pagal pajamas niekas nekalba. Apsidairykite, juk ne visi Vilniuje gyvena, kriuksintys nomenklatūros žinduoliai. Ką jūs prieš rinkimus pasakysite rajono žmogui, kurio mėnesio pajamos ne 5 tūkstančiai, o 500 eurų, ir kuriam jo 20 metų "Audi" reikalinga kasryt į mokyklą 6 kilometrus vežti vaikus?

Ar jau jūsų sąžinė visai nugrimzdo virškinamajame trakte?

Kita vertus, mūsų sostinės biurokratui visais laikais maitintis reikėjo geriau. Tradicija gaji nuo sovietmečio: daugiau grietinės į sriubą, daugiau majonezo ant kiaušinių "Neringos" kavinėje. O jūs ten, provincijoje, gyvuokite, kaip norite sau į sveikatą. Svarbu tik, kad mokesčius laiku sumokėtumėte.

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

Nezabitauskui

Kad vulgari kalba kultūringam žmogui nedera - besąlygiškai pritariu. Tiesa, su pataisa: neužmirškite, kokį svarbiausią kultūros reikalų tvarkytoją turime ir kuo tai baigsis jau ir taip nustekentai kultūrai. Bet kad taršos mokestis ne vargšui bus taikomas - visiška nesąmonė. Mūsų padangėje mokesčius moka būtent vargšai (jei jie dar ne bomžai) ir iš paskutiniųjų besistengiantys nenubomžėti pusvargšiai.

Kolūkiečiai eikit kojų plaut, mėšlu dvokia

Karbamido girtas tėvas-kolūkio pirmininkas jį mažą išprievartavo per analą. Vą iš kur ta neapykanta degtinei ir noras išdulkinti tautą...

Nezabitauskas

Ponas Redaktoriau, vulgari kalba kultūringam žmogui visiškai nedera. Ir meluoti negražu - tas kaimietis su 20 metų senumo audine ir toliau galės vežioti vaikus į mokyklą. Nes taršos mokestis ne jam bus taikomas.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS