Kam patiko karantinas? | KaunoDiena.lt

KAM PATIKO KARANTINAS?

Karantinas baigėsi: galime laisvai lankytis renginiuose, kur panorėję vaikščioti be kaukių. Turime teisę ir be trukdžių patekti pas gydytojus. Tik galimybių ja pasinaudoti – ne visada. Mat kai kam karantinas labai patiko.

Net ir praėjus daugiau kaip mėnesiui nuo tada, kai leista atnaujinti įprastinį pirminio lygmens gydymo įstaigų darbą, tai yra leista vėl tiesiogiai priimti pacientus, ne visos jos suskubo tai daryti. Ne tik didmiesčiuose kai kurie pirminės sveikatos priežiūros centrai, poliklinikos vis dar iš pradžių registruoja telefoninei konsultacijai, o tik paskui (jei gydytojas nusprendžia esant reikalinga) – gyvai. Kuo toliau į regionus, tuo ši tendencija stipresnė. Redakciją vis pasiekia žinios, kad nutolusių rajonų poliklinikų gydytojai, kurie neretai yra 60 ir vyresni, – tai yra asmenys, pagal ankstesnįjį apibrėžimą patenkantys į COVID-19 rizikos grupę – nuo šiuo metu tikrai ne itin didelės koronaviruso grėsmės save yra linkę saugoti labiau, nei gydyti ligonius. "Mūsų poliklinikos gydytojai tik imituoja, kad priima pacientus tiesioginėms konsultacijoms. Priima kokius du per dieną, o visus kitus ir toliau konsultuoja telefonu.

Dokumentuose viskas tvarkinga: juk pacientai konsultuojami! Tačiau iš tiesų įjungtas uždelsto veikimo bombos mechanizmas.

Daugelis mūsų poliklinikos gydytojų – priešpensinio amžiaus, jos save labai saugo. Konsultuoja telefonu ir masiškai pratęsia anksčiau rašytus receptus", – apie tai, kad pacientai kai kuriems gydytojams šiuo metu yra nuėję į antrą planą, užsiminė nuo didžiųjų centrų nutolusio miestelio poliklinikos darbuotoja. Taigi, karantinas kai kuriems gydytojams tapo geru pasiteisinimu dirbti tik iš dalies ar imituoti darbą. Ne paslaptis, kad telefonu neįrašysi kardiogramos, neatliksi echoskopijos ar kraujo tyrimų. Dokumentuose viskas tvarkinga: juk pacientai konsultuojami! Tačiau iš tiesų įjungtas uždelsto veikimo bombos mechanizmas. Tokio formalaus gydymo rezultatai jau juntami. Padaugėjo infarktų, insultų, išaugo mirštamumas nuo jų. O kur dar dėl nesuteikto tinkamo gydymo paūmėjusios lėtinės ligos. Galbūt kai kurie gydytojai pasakytų: tegyvuoja karantinas, tačiau, mieli davusieji Hipokrato priesaiką, ar ne metas grįžti prie tikro, o ne imituojamo darbo?

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

kaunietė

Užsiregistravau pas traumatologą ortopedą Kalniečių poliklin9koje. Registratūroje sakė laukti skambučio. Nepaskambino. Visus perspėju, kad pas tą gydytoją neitų.

nemunis

Turiu geranoriska klausima i ka kreiptis, ir ka daryti niekas is mediku nepataria seimos daktare isvis net nuotoliniu budu bendrauti nenori,nes labai uzimta darbu ,suprantu kaip jai sunku kada nebereikia priimineti pacijentu,labai sunkus darbas sedeti kabinete nieko neveikiant.....Diedukas su kiekviena diena darosi vis agresyvesnis taciau net pschikos sveikatos centras nieko padeti negali,nors prasom tik vaistu.

nemunis

gauti pagalba be sansu,daktarai uzsibarikadave patekti i poliklinika nera galimybiu patekti i ligonine aplankyti savo teva be sansu turi uzsiregistruoti skambindamas puse dienos telefonu kuris taip ir neatsiliepia,o kada atsiliepia iformacijos duoti neturi laiko,seimos daktarai net vaistu laiku neisraso,o nevaiksciojanciam tevui sako gali nueiti pas specialista jai uzsiregistruosi,nes daktarai net uz pinigus i namus neina,tipo kaune vel karantinas,restoranuose ne karantinas bet suteikti pagalba serganciam karantinas.labai patogu sedi uzsirakines ir dar alga gauni,noreciau ir as taip,Klausi ka daryti kai tevas nevaiksto protelis kalba su kitu pasauliu,o mamai 87 ji ne ka sveikesne,niekam neidomu,ka mums daryti
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS