Kariški vaizdeliai | KaunoDiena.lt

KARIŠKI VAIZDELIAI

Katalikiškame pasaulyje šiandien – Didysis ketvirtadienis, kai, pasak evangelijų, Jėzus su mokiniais valgė paskutinę vakarienę prieš savo kryžiaus kelius, mirtį ir prisikėlimą.

Nacionalinė šventė šiandien ir musulmoniškame Irake, čia švenčiama S.Huseino nuvertimo diena, didis įvykis ilgus metus terorą kentusiai tautai.

Tačiau kai kam lig šiol teroras yra dorybė. Štai grupuotė "Kitokia Rusija" niekaip negali susitaikyti su maršalo I.Konevo figūros nukėlimu nuo pjedestalo Čekijos sostinės centre. Daugeliui čekų šis veikėjas tapo sovietinės priespaudos simboliu.

Paties maršalo ten kitaip ir nevadino kaip kruvinuoju, mat jis suvaidino ne paskutinį vaidmenį operacijoje "Viesulas" Vengrijoje ir po keliolikos metų Prahos pavasaryje, malšinant bolševizmu nesusižavėjusius čekus.

Pandemijos laikotarpis kaip tik ypač tinkamas metas suvedinėti sąskaitas, grasinti, bandyti kažkieno kantrybę ar net puldinėti.

Prahiečių sprendimu, I.Konevo vieta – XX a. Čekoslovakijos istorijos muziejuje, o ne sostinės centre.

Nors tai ir nelabai patinka prorusiškam Čekijos prezidentui, o dar labiau – rusų radikalams, kurie ta proga užpuolė Čekijos ambasadą Maskvoje – teritoriją apmėtė dūminėmis granatomis, ant tvoros užkabino plakatą su užrašu "Stop fašizmui", o virtualioje žinutėje pagrasino – "Mūsų tankai bus Prahoje".

Kažkur labai girdėta. Pandemijos laikotarpis kaip tik ypač tinkamas metas suvedinėti sąskaitas, grasinti, bandyti kantrybę ar net puldinėti.

Štai dar vienas kariškas vaizdelis. Karibų jūroje praėjusią savaitę nuskendo Venesuelos karinis laivas, nesėkmingai mėginęs taranuoti kruizinį lainerį, plaukiojusį su portugalų vėliava.

Sakoma, ši ofenzyva – Venesuelos ir Portugalijos diplomatinių ginčų tąsa. Tik Venesuelos kariškiai neįvertino, jog kruizinio lainerio korpusas pritaikytas plaukti per ledus, taigi susidūrimas su juo baigėsi neatitaisoma žala Venesuelos kariniam laivui, kuris nuskendo.

Venesuelos autokratas užpuolimu, žinoma, apkaltino keleivinį lainerį. O kaipgi kitaip? Ir čekai patys kalti dėl ambasados užpuolimo. Nereikėjo jiems judinti Kruvinojo maršalo iš vietos.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Kariskos Velykos Lietuvoje

I miestu gatves Sv.Velyku proga isrieda kariniu pajegu tankai gainioti nepaklusnius piliecius .Po Velyku paleckiukas zviegs visa gerkle :...savi traiske savus!!!...

Cha cha cha

Ruseliams, garbinantiems ūsuotą Kaukazo banditą Staliną, „kruvinasis maršalas Konevas“ – tautos didvyris. .......Kiekvienam pagal savo supratimą

SUSIJUSIOS NAUJIENOS