Komentaras po skandalo: pabėgę 24 nuteistieji smurtinių nusikaltimų nepadarė | KaunoDiena.lt

KOMENTARAS PO SKANDALO: PABĖGĘ 24 NUTEISTIEJI SMURTINIŲ NUSIKALTIMŲ NEPADARĖ

Nuteistojo pasišalinimas iš darbo vietos viešojoje erdvėje sulaukė nevienareikšmių vertinimų ir keliamas klausimas, kodėl nuteistajam, padariusiam sunkų nusikaltimą, suteikta teisė dirbti be sargybos laisvėje. Noriu pabrėžti, kad bausmę atliekantys nuteistieji yra įtraukiami į resocializacijos – įvairios naudingos veiklos programas, padedančias neprarasti ar įgyti darbinių įgūdžių, keisti elgesį. Pasiteisinusi darbinės resocializacijos praktika ateityje bus dar labiau stiprinama.

Kasdien už pataisos įstaigų sienų dirba arba mokymo užsiėmimus lanko apie 400 nuteistųjų, kurie turi teisę vykti be sargybos ar palydos. Kuriam nuteistajam galima suteikti tokią teisę, sprendžia speciali komisija ir pataisos įstaigos vadovas.

Per praėjusius trejus metus iš atvirų objektų – nesaugomų kolonijų ar darbo vietų pasišalino 22 nuteistieji ir du nuteistieji pabėgo iš saugomų objektų ar konvojavimo metu. Pabrėžiu, visi jie buvo sulaikyti ir atliks arba atlieka papildomą bausmę.

Šiemet išlieka panaši tokių pažeidimų tendencija – penki atvejai. Kol kas nesulaikytas vienas asmuo. Pasišalinimo ar pabėgimo metu smurtinių nusikaltimų nebuvo padaryta.

Apie bausmę atliekančio nuteistojo pabėgimą nedelsiant, teisės aktų nustatyta tvarka yra informuojamas artimiausias tos apskrities vyriausiasis policijos komisariatas. Policijai paskelbus nuteistojo paiešką yra bendradarbiaujama, teikiant visą reikalingą informaciją ar duomenis, galinčius turėti įtakos kuo greičiau sulaikyti nuteistąjį.

Kiekvienu tokio pažeidimo atveju pataisos įstaigoje buvo atliktas ne tik ikiteisminis tyrimas nuteistojo atžvilgiu, bet ir pradėtas tarnybinis patikrinimas, siekiant išsiaiškinti veiklos silpnąsias vietas ar galimas spragas. Kalėjimų departamento vadovybė reikliai vertina ir vertins pareigūnų darbą, galimai lėmusias nuteistųjų pabėgimo ar pasišalinimo priežastis ir aplinkybes.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

tai

Skesss paleisti visus , "taksa" už paleidima nustatyti visiems vienodą ir apmokestinti GPM:)

tai jau ne bausme uz nusikaltima

o bandito ,manjako, zagintojo ,vagies ....skatinimas , premija uz yvygdyta nusikaltima ...vienas majnjakas gavo 10 metu , pabaigs kalejime viduriny moksla , treniruosis ,gaus nemokamai est, bus aprengtas , mediciniskai priziuretas ismaudytas , miegos svarioj lovoj, po 3 metu uz gera mokymasi mokykloj ,...isleis y gatve be apsaugos ,suteiks darba ,kad ysigytu specialybe , gali bendraut aludese su kolegom, gali pakrumese tratintis su mergom .... visos paslaugos, visos galimybes tik Zekams uz auku ir mokesciu moketoju pinigus ... visi kiti laisveje gyvenantys verskites per galvas kaip ismanot sedekit neede, ieskokit darbo , buto ,ar kampo kur gyvent ....arba uzmuskit artima savo ir seskit y kalejima ten galesit gyvent kaip zmones

Pasibaisėtina

Kokiems velniams dar juos teisiate,jeigu vėliau paleidžiate į laisvę?Tuos nenaudėlius,kurie pasiūlė ir priėmė tokius ,nusikaltėlius mylinčius įstatymus,reikia kartu su nuteistaisiais sodinti už grotų.O žurnaliūgoms,vietoje to,kad dievinate visokius banditus,geriau parašykite kas tokių įstatymų užsinorėjo.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS