Kosmetika nepadės | KaunoDiena.lt

KOSMETIKA NEPADĖS

Keičiasi viskas, tik ne lietuviškos futbolo tradicijos. Mūsų šalies klubai, kaip ir įprasta, dar neįpusėjus rugpjūčiui, jau baigia atsisveikinti su Europos taurių turnyrais, o nesėkmes skaičiuojanti nacionalinė rinktinė vėl gyvena naujomis viltimis apie prisikėlimą.

Lietuvos futbolo federacija vakar patvirtino tai, ką neoficialiai žinojome jau ne vieną savaitę, – šalies rinktinės vadžias perėmė Valdas Ivanauskas. 55-erių metų specialistas pakeis Valdą Urboną, pareigas ėjusį kiek daugiau nei dvejus metus. Norint suprasti kokį ūkį perima V.Ivanauskas ir ką jis jam gali duoti, užtenka pažvelgti į trenerio pasiekimus, jo būsimų žaidėjų sąrašą ir turnyrinę komandos situaciją. Vos pradėję 2022-ųjų pasaulio čempionato atrankos turnyrą lietuviai velkasi uodegoje ir vargu ar iš ten sugebės pakilti. Nebent atsidarytų savo tuščią taškų kraitį per artimiausią rugsėjo mačų maratoną: iš pradžių namuose su Šiaurės Airija, po kelių dienų – išvykose su Bulgarija ir Italija. Aišku, būtų šaunu pakartoti penkiolikos metų senumo Algimanto Liubinsko vadovaujamos kartos žygdarbį, sužaidžiant lygiosiomis su ką tik titulą nuskynusia "Squadra Azzurra". Tačiau tąsyk prieš naujuosius pasaulio čempionus treneris galėjo išrikiuoti ne vieną elitinėse lygose žaidžiantį futbolininką. Dabar su šių metų Europos čempione žais geriausiu atveju antrarūšių lygų atstovai. Tokių kaip Edgaras Jankauskas, Tomas Danilevičius, Deividas Šemberas nėra ir artimiausiu metu tikrai nebus.

Norint suprasti, kokį ūkį perima V.Ivanauskas ir ką jis jam gali duoti, užtenka pažvelgti į trenerio pasiekimus, jo būsimų žaidėjų sąrašą ir turnyrinę komandos situaciją.

Tad liktų kliautis trenerio genialumu. Bet kad ir koks puikus futbolininkas buvo "Ivanas Rūstusis", prie komandų vairo jis kol kas neįrodė nieko. Darbas užsienio ir Lietuvos klubuose, keliose mūsų šalies rinktinėse gal ir nebuvo blogas, bet rezultatų aukštyn kojomis neapvertė. O Lietuvos nacionalinei komandai reikia būtent perversmo, radikalaus sudėties ir taktinių schemų perkratimo, nes su senu bagažu jau bene dešimtmetį ritamės į FIFA reitingo dugną. Švelnios kosmetinės korekcijos čia nepadės.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Vidas

Reikėjo užsienietį imt, o čia bus tas pats kaip ir su Urbonu

AR

p.Zigmai ką esate pasiekęs futbole kaip sporte priminkite prašau?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS