Kultūra – sėdmenų lygyje | KaunoDiena.lt

KULTŪRA – SĖDMENŲ LYGYJE

Štai ir bakstelėjo yla iš maišo. Paaiškėjo, kad automobilių mokestis nuo 2023-iųjų taps visuotinis, ir kasmet mokėti privalės kiekvienas pensininkas, turintis žiguliuką. Kaip sakė "Leo LT" genijus, o dabar Seimo narys V.Poderys, nieko nebegalima pakeisti.

Žodžiu, politikai vėl apmovė tautą kaip telefoninis aferistas patiklią bobutę. Turėsime krapštyti kišenes visi, nes valdžiai reikia ne tautos valios, jai reikia pinigų. Štai todėl reguliariai vis išmaudo piliečius beribėje manipuliacijų jūroje. Atsimenate, ką anksčiau žadėjo premjeras? Kad mašinų apmokestinti neplanuoja.

Ką turime šiandien? Mokestį nuo liepos 1-osios ir visuotinę rinkliavą po trejų metų. Tikėsimės, kad dar ir nekilnojamojo turto mokestį iki to laiko įves. Ačiū partijai, tėvynei už taloną patalynei, kaip ironizuodavo bukaprotiškais L.Brežnevo laikais.

Tai kur kiš valdžia tuos šimtus milijonų, kuriuos kasmet atims iš žmonių vienoje skurdžiausių ES valstybių? Ogi steigs naujus etatus, nes Lietuvoje veltėdžių, biurokratijos glušų ir parazitų – dar per mažai.

Politikai vėl apmovė tautą kaip telefoninis aferistas patiklią bobutę. Turėsime krapštyti kišenes visi, nes valdžiai reikia ne tautos valios, jai reikia pinigų.

Va, Kultūros ministerija nori ketvirto viceministro etato, esą būtų tolygiau paskirstomas krūvis kontoros mikimauzams.

Taip, iš tiesų tokiai ministerijai būtina kepti naujus etatus, nes ji ne tiek dirba, kiek prisidirba. Net keturi darbuotojai sudarinėjo aštuonių nacionalinės premijos laureatų sąrašą ir vis tiek pamiršo įrašyti aktorę, apie kurią, tiesą sakant, tauta ir sužinojo dėl to biurokratinio Alzheimerio. Išskirtinai kultūringas būdas garsinti mūsų menininkus.

Ir dar klausimas: ar buvo gerbiamas ponulis kultūros ministras nacionalinės kultūros ir meno premijos laureato K.Navako laidotuvėse? Kam? Juk, bliamba, taip toli iš to Vilniaus, galima sėdmenis nušalti. Be to, ankstesni ministrai J.Jučas ir K.Platelis atvyko, tai kam tų beveidžių čia bereikia?

Taigi, niekada nesužinos dabartinis kultūros vadas, pavyzdžiui, to, ką K.Navakas veikdavo prie F.Hölderlino kapo. Nes vadui nereikia nei K.Navako, nei F.Hölderlino, nei veimariško romantizmo. Reikia tik pinigų dar vienam etatui.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

Keturi Šančiokai

Oi kaip mes nuoširdžiai kikenome , kai 2016 trąšų šiupeliuotojas Ramūnas Kultūros komiteto pirmininku patapo . Antra kikenimo serija ------kai melavo dėl angliško visureigio . Ir dėl Gretutės Kildišienės . O paskui nuvilnijo visas serialas : )))))

Na taip.

Ant ,,gandragalvių" dabar visi šunys kariami. Būtu jums kubilistano valdžia tai butumėt seniai išgaudyti už lojima ir dar guminiu kulku i sikna gautumėt. Dabar trolinat kolxoznikus gyvuliai, iškiše iš tvarto galvas. Vis negerai ir negerai. Palaukit greit broilerynas mėgins prie lovio prasiveržti. Ne veltui pasistatė Kumele į ratus pačią pirmą. Tada pamatysit kap be ,,gandragalviu"gyventi gera

O, ko iš gandragalvių norėti?

Jie daro tai ką sugeba, o mes turime tai ką išsirinkom..
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS