Kultūros nakties tamsumos | KaunoDiena.lt

KULTŪROS NAKTIES TAMSUMOS

Tai, kad pasaulyje nėra teisingos teisybės, seniai visi žino. Bet. Kad visiškai nėra kultūros, tapo didele naujiena. Manyta, kad dauguma gatvėje vaikštinėjančių piliečių yra kultūringi. Vieni – daugiau, kiti – mažiau. Na, vienas kitas gal ir be jokių kultūros raukšlių smegenyse. Nei galvos, nei stuburo, nei kaulų.

Tokius iš tolo pažinsi. Žiūrėk, ima nuo žemės ką nors ir meta į kitus. Gerai, jei į langą. Iškula stiklą, pažyra šukės. Tiek ir bėdos. Atvyks stiklintojai ir sutvarkys viską, lyg nieko nebuvę. Bet. Jei ką nors meta į kitą pilietį, tai jau visiškai nebesuderinama su kultūra. Tarkime, kiaušinį. Arba pomidorą. Baudžiamajame kodekse turėtų būti aiškiai parašyta, kad draudžiama mėtytis virtais kiaušiniais ir žaliais pomidorais, nes pataikius į kaktą gali užaugti didelis gumbas, o į paakį – sunokti mėlyna mėlynė.

Apmėtyti ką nors žaliais kiaušiniais ir raudonais, geltonais ar violetiniais pomidorais – nusikaltimą lengvinanti aplinkybė. Bet. Nepaisant to, vis tiek tai nusikaltimas. Šeštadienio naktį, kuri buvo paskelbta Kultūros naktimi, nutiko kraupiai nekultūringas nutikimas. Sostinėje tiesiog gatvėje viena pilietė buvo taip apmėtyta tyžtančiais pomidorais, kad neliko švarios vietos. Viskas tapo tešlavota tešlavota, ne tik galva. Gerai, kad moteris spėjo nusirengti iki apatinių, bent kiti drabužėliai liko švarūs.

Baisiai nekultūringa naktis, žiauriai nekultūringa gatvės minia. Ir ką ji apmėtė daržovėmis? Žinomiausią stiliaus ikoną! Faktiškai pirmąją valstybės asmenybę.

Baisiai nekultūringa naktis, žiauriai nekultūringa gatvės minia. Ir ką ji apmėtė daržovėmis? Žinomiausią stiliaus ikoną! Faktiškai pirmąją valstybės asmenybę. Šeštadienį su aušra paaiškėjus, kas nukentėjo, nekultūringus piliečius turėjo ištikti kultūrinės pagirios, skaudėti braškėti tuščias galvas. Gal net sąžinė užgraužti iki paskutinio kaulelio. Bet. Ne. Nekultūringi gyventojai jos neturi. Todėl jaučiasi morališkai saugūs.

O Lietuvoje stiliaus ikonos, diktuojančios kultūros madas, visiškai nesaugios. Būtinai jomis turėtų pasirūpinti institucijos, performansams dalijančios menui skirtas lėšas ne tik į dešinę, bet ir į kairę.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

AK

Ji rimtai gavo finansavimą šitam reikalui? Tuomet mūzos tyli.

K.

Lietuvoje daug kalbama apie tris dalykus kurių nėra. Tai kultūra, laisva rinka ir demokratija.

ll

Gražus straipsnis,nes kultūra tolsta su pagreičiu.Nes pagrindinė vertybė tapo pinigai ,valdžia,Kultųros dugną rodo tai ,kad nuostabiam aktoriui R.Adomaičiui net valstybinių laidotuvių nesuorganizavo.Gėda už tokią ,kultūringą, vyriausybę o kultųros veikįjas seimo narys Juozapaitis,rinktas Kaune paskė ,kad čia ne jo reikalas,Kodėl menkystos jau užėmė ir kultūra o Adomaitį keičia bedvasiai garsiai rėkiantys pliuškiai ?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS