Kvailumo epidemija | KaunoDiena.lt

KVAILUMO EPIDEMIJA

Didysis imunologas Nobelio premijos laureatas Johnas Franklinas Endersas turbūt nė didžiausiame košmare negalėjo susapnuoti, kad vieną dieną civilizuota žmonija atmes jo bei kolegų pasiekimus ir mokslo pažangą iškeis į viduramžių tamsumą. Ligos, nuo kurių dar prieš kelis dešimtmečius net ir ne vadinamojo trečiojo pasaulio šalyse kone kiekvienoje šeimoje mirdavo po vaiką, kurios jau seniai laikytos nugalėtomis, grįžta nauja jėga.

Dar baisiau tai, kad jas sugrąžina ne kokia force majore, ne Sibiro toliuose atitirpusio mamuto ląstelės, bet karta, kuriai organų persodinimas tapo kasdienybe, kuri geba valdyti už tūkstančių kilometrų esančius objektus ir net rengiasi turistauti kosmose. Dėl tymų protrūkio kur nors Mozambike ar Filipinuose – teatleidžia tenykščiai žmonės skaudžią realybę – mums, mėlynakiams nuo Baltijos jūros, galvą ne itin tesopėtų. Tačiau, kai tymų iškankinti vaikai ir suaugusieji užplūsta ligonines Kaune ar Klaipėdoje, beprotybės mastelis atsiskleidžia visu savo grožiu.

Kai tymų iškankinti vaikai ir suaugusieji užplūsta ligonines Kaune ar Klaipėdoje, beprotybės mastelis atsiskleidžia visu savo grožiu.

Epidemiologai neabejoja: už pavojingo ypač lengvai plintančio viruso sugrįžimą atsakomybė tenka vadinamiesiems antiskiepininkams. Jų gretos Lietuvoje dar nėra tokios ekstremaliai gausios kaip kur nors Vokietijoje, tačiau atsakomybės stoka mūsiškiai nenusileidžia. Ir jei kol kas jie labiau panašėja į ortoreksijos kankinius, matant, kad jų užtarėjų esama net Seime, tik laiko klausimas, kada pas mus it kokioje Varšuvoje tūkstantinės minios reikalaus laisvės nesiskiepyti – tiksliau, teisės užkrėsti kitus. Todėl geriausia, ką gali padaryti dar ši vyriausybė, – nepasikliauti piliečių sąmoningumu ir skiepus nuo mirtinų ligų padaryti privalomus. Ne, sveikatos švietimo, apie kurį dažnai kalbama ir tymų atveju, nereikėtų ignoruoti. Tik kreipti jį kita tema: Vakarų Europoje kaip antihipsteriškas judėjimas radosi mada praustis nenaudojant higienos priemonių, net muilo. Žiū, vienądien bus nebemadinga ir rankas plautis.

Rašyti komentarą
Komentarai (12)

Titas

Didziausia beprotybe yra is mediku kurie pinigu vardan kisa skiepus. Negi medikai mano visi debilai ir nieko nezino kodl vakcinos buvo sukurtos ir kokia zala ir baisias ligas atnesa besiskiepyjantiems zmonems. Zaloja vaikus nuo vaikystes. Niekam nerupi kokius nuodus suvaro vaikams skiepydami bet milijardai auga farmaciju bizniui,Na medikams uz propaganda puikiai pamokama.

Anonimas

Didziausia nelaime yra ta kad zmones pamete pasitikejima medikais ir daugeliu atveju jie teisus ponai medikai kodel jus neskiepijat savo vaiku o tik irasot i kortele kad skiepitas pirma paskiepykit savo vaikus ir kitus turciu vaikus kurie neskiepyti gal ir ligos baigsis

Žodžiai ir darbai

Kalbėti galima , kad esu toks užsigrūdinęs, kad jokia "zaraza" neima, galima rizikuoti mažų vaikų ir suaugusių sveikata skleidžiant antiwaxerines nesąmones, bet ateina momentas, kai nuo žodžių reikia pereiti prie konkrečių darbų. Ar negalėtumėt ponas Kepeni nesiskiepijęs ir be apsauginės kaukės aplankyti infekcinėje ligoninėje sergančių tymais ir realiai pademonstruoti kad Tamstelės ta "zaraza" tikrai nėima. Visa Lietuva ir ne tik Lietuva lipte priliptų prie ekranų. Darbais, ne tik žodžiais patvirtintumėte savo įsitikinimus.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS