Laikas gyventi, laikas mirti | KaunoDiena.lt

LAIKAS GYVENTI, LAIKAS MIRTI

Jie – vienišiai, medžioja dažniausiai naktį ir ant žemės. Puola iš pasalų ir keliais šuoliais paveja auką. Puikiai laipioja medžiais, kur kartais irgi surengia pasalą. Minta ožiais, avinais ir kitais kanopiniais (išskyrus turbūt tik skeltanagius). Tiek trumpai apie leopardus, bet ne apie tuos, kuriuos pagaliau ukrainiečiams pažadėjo vokiečiai.

Nors labai tikėtina, kad tie 14 vokiškų "Leopard 2" – irgi išskirtiniai medžiotojai, kurių iki šiol taip trūko ir kurių taip prašė patamsių gaivalus savo žemėje pliekiantys Ukrainos kariai.

Puiki dovana gimtadienio proga prezidentui V. Zelenskiui, kuriam jau gerokai įsipyko tik kalbėjimai, tad galiausiai jis pareiškė, kad diskusijos dėl modernių vakarietiškų tankų tiekimo jo šaliai turi baigtis sprendimais.

Iškart po šios žinios Kremliaus kurantas D. Peskovas, tarsi drąsindamas save ir savo bosą, išlemeno, kad iš tų "Leopardų" Ukrainai nebus nieko gero. Ir sunku pasakyti, ko jam labiau gaila: ar savo berniukų, belaukiančių susidūrimo su šarvuotais plėšrūnais mūšio lauke, ar irstančios Berlyno ir Maskvos santuokos, kurios griūtis esą paliksianti ilgalaikį pėdsaką.

Nors ta griūtis vienaip ar kitaip vis vien buvo neišvengiama, o ilgalaikiai pėdsakai šiaip ar taip ilgiausiai išlieka mėnulyje, tą gali paliudyti pats B. Aldrinas, antrasis vaikščiojęs jo paviršiumi, kur dar ir šiandien matyti jo astronautiškų batų žymės.

Beje, šis kosmoso užkariautojas, sulaukęs 93-ejų, pagaliau ketvirtąkart vedė savo ilgalaikę širdies damą, kai bemaž tą pačią dieną jo bendraamžis, litvakas rašytojas ir vertėjas, šviesaus atminimo G. Kanovičius paliko šį pasaulį. Ir nieko čia nepadarysi, nes yra laikas gyventi ir laikas mirti.

Gairės: karas Ukrainoje, tankai Leopard, vokietija
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS