Lietuviško advento metas | KaunoDiena.lt

LIETUVIŠKO ADVENTO METAS

Likus savaitei iki Kalėdų, besibaigiančio advento nuotaikų foną aitrino lietuviška ekskrepšininko A. Macijausko bei europarlamentarės A. Maldeikienės dvikova, skubiai persikėlusi į virtualią erdvę.

Kai kas apgailestavo, kad prie jų tąkart neprisijungė sykiu lėktuve skridęs auksaburnės ponios kolega L. Mažylis. Tik nėra ko pykti, kad profesorius kukliai tylėjo ir "koncerto" klausėsi nusisukęs į iliuminatorių. Triukšmauti dabar tikrai ne tas metas.

Kaip danguje, taip ir žemėje. Čia "valstiečių" vadas R. Karbauskis savaip išvadino buvusį susisiekimo ministrą R. Masiulį. Esą eksministrui nesugebant tinkamai atlikti savo pareigų dirbant Vyriausybėje, susidarė milijonai eurų nepanaudotų lėšų, skirtų kelių tvarkymui.

R. Masiulis atsikirto, kad R. Karbauskis – melagis, nes "nė vienas euras, skirtas keliams, neliko nepanaudotas, tik kartais dėl rangovo vėlavimo ar kitų priežasčių perkeltas pabaigimui į kitus metus".

Neramios dienos ir Alytaus merui N. Cesiuliui, kuris, nepabūgęs atsakomybės vadovauti gaisro padangų perdirbimo gamykloje gesinimui ir tapęs Lietuvos didvyriu, privalės pasiaiškinti prokurorams dėl "visuomenės bauginimo".

Betgi gresia dar bent vienas neišvengiamas "gaisras", gal tik simbolinis, bet ne ką mažesnis nei padangų gamykloje.

Lietuvos gyventojų genocido ir rezistencijos tyrimo centras iškrapštė dokumentą, jog tiek aistrų pastaraisiais metais kėlęs Generolas Vėtra – anaiptol ne žydų naikintojas, o nacių okupacijos metais, būdamas Šiaulių apskrities viršininku, vadovavo Žemaitijos antinaciniam pasipriešinimui ir organizavo žydų gelbėjimo tinklą Šiauliuose.

Tad adventinės ramybės galime pavydėti nebent ekseuroparlamentarui A. Guogai, kuris jau antrą savaitę Tailande (kaip ir dera uoliam katalikui šiuo metu) yra gyvas tik vandeniu ir druska. Skaičiuoja jis sau tirpstančius kilogramus ir į skandalus nesivelia. Nors gal jam tiesiog pasisekė, kad neskrido kur nors tuo pačiu lėktuvu kartu su ponia A. Maldeikiene.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Diskusija

Diskusijoje paprastai dalyvauja intelektu tolygios abi pusės. Suremia ietis ir argumentuoja faktais, tad diskutuojančių intelektualų yra tikrai smagu klausytis. Todėl L. Mažylis ir žiūrėjo kiton pusėn, - čia buvo turgus arba garliavos lygis. Nei argumentų, nei faktų, tik mėšlo drabstymas ir emocingi kaltininmai be jokio faktų kvapo. Nepateisinu nė vieno iš jų, abu elgėsi labai nekultūringai. Ginčo klausėsi ne tik vaikai, bet ir kiti keleiviai. Kokia gėda.

lietuvė

Adventas niekuo dėtas, jeigu Macijauskas toks nekultūringas. Moteris jam į motinas tinka, tačiau toks nepagarbos demonstravimas vyresnei sergančiai moteriai ,viešoje vietoje, apgailėtinas. Šitaip plūstis kalinių mentaliteto lygiu - pasibaisėtinas dar ir dėl vaikų, stebėjusių tėvo mužikišką poelgį. Vaikams beliks tik atkartoti tėvo elgesį prieš savo artimuosius, kai užaugs. Normali žmona būtų stojusi ginti žeminamos parlamentarės, bet matyt, abu labu tokiu. Arba užguita taip, kad priversta tylėti, kad pačios neišmestų iš lėktuvo. Ir profesorius šiaudadūšis, nesugebėjęs ginti kolegės. Tokie tatai dabartiniai Lietuvos "vyrai" - gėda.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS