Lietuviškos gavriliados epilogas | KaunoDiena.lt

LIETUVIŠKOS GAVRILIADOS EPILOGAS

Tranzito korta lošusiems irzliems tautiniams politikieriams, regis, nepasisekė sukelti Trečiojo pasaulinio ir taip inkrustuotis istorijoje. Panašiai jau elgėsi beprotis anarchistas Gavrilas Principas, 1914 m. Sarajeve nušovęs Austrijos-Vengrijos erchercogą Franzą Ferdinandą ir lėmęs globalias skerdynes, perdalijusias kelias imperijas, bet pražudžiusias dešimtis milijonų žmonių. Politinių luošių sąmonėje istorinė atmintis ir geopolitiniai interesai yra svarbesni už svetimas gyvastis.

EK nusprendė – tranzitas į Kaliningrado sritį per Lietuvą vyks, nepaisant saviveiklinių pastangų jį sustabdyti, išprovokuojant Rusiją pasišaudymui. Kokios klinikinės būklės yra veikėjai, kurie savo sprendimais rizikuoja žmonių gyvybėmis ir dar vadina tai visos tautos interesu? EK sprendimas vietiniams gavriliados personažams tarsi davė tablečių nuo progresuojančios beprotybės ir suicido.

Kokios klinikinės būklės yra veikėjai, kurie savo sprendimais rizikuoja žmonių gyvybėmis ir dar vadina tai visos tautos interesu?

Vis dėlto tranzito stabdymas buvo ES ar lietuviškos sankcijos? Jeigu dar kam nors kyla abejonių, galėtų dėbtelėti į Lenkiją, taip pat turinčią sieną su anklavu. Ar lenkai stabdė tranzitą į Kaliningrado sritį? Vadinasi, pas mus sankcijas taikė nežinia kieno (gal to paties Kremliaus?) paakinti mūsų namudinės politikos herojai. Ir dar jie aiškino, kad kita nuomonė šiuo klausimu – "kinkų drebinimas". Dešiniosios minties galiūnai net puolė kritikuoti ES reikalus geriausiai išmanančią L.Andrikienę, kuri išlaikė blaivią galvą ir siūlė kompromisinę leidimų sistemą. Šioje psichoneurologinėje šventėje bendrą giesmę traukė nei pažiūrų, nei nuomonės, nei pozicijos neturinčios padrikos žiniasklaidininkės, kurios tranzito klausimu visą mėnesį kalbindavo tuos pačius dešiniuosius. Tik kai ėmė aiškėti, kad EK sprendimas bus visai ne patriotinis, viešumoje atsirado ir S.Skvernelis, G.Paluckas ir net L.Savickas, kuris tiesiai šviesiai apreiškė, kad karalius – be apatinių, ir G.Landsbergiui laikas nerti į nuošalę.

P.S. Dabar politinėje dienotvarkėje – skalijimas ant O.Scholzo, o tada lauksime Vokietijos karių, kad mus saugotų. Labai lietuviška ir moralu.

P.S.P.S. Gal kas nors žinote, ką EP vardan tos nuveikė P.Auštrevičius?

Rašyti komentarą
Komentarai (22)

>Autorius teisus 100 procentų.

Geriau ir butume taip like stovet. Butume like nepriklausomi nors. Supuve vakarai aiskina kaip mums gyvent. Stojo lietuva i es, rusija tarsi ne prie ko, bet es gerai patarnavo rusijai, veikdama pries lietuvos interesus ir atimdama gera kontroles mechanizma. Ir dar atomine uzdare, kuri ir siandien butu veikus ir pinigu butume is jos uzdirbe daugiau nei gavom is es gaidyno. Vengram tokia elektrine leido toliau naudot. Del driuzbos "remonto" tuo tarpu negirdejau, kad es butu pajudinus pirsta. Svarbu jiems nafta ir dujos gerai tekejo. Kazin kiek ilgai? Na, bet rusijai sutartys negalioja, tai kodel tranzito sutartis turetu galiot?

>to taip

Ka chrusciovas liepe kam pasirasyt, tas ir pasirase. Jo, vatine delegacija vaziavo i maskva prasytis i sojuza. Dabar ukrainos tokios delegacijos is luhansko ir chersono prasysis jungtis prie rusijos. Sutinku, kad vakaruose irgi nusikalteliai valdo, irako, afganistano, jugoslavijos, libijos karai nebuvo sventi. Bet mums jie tokios gresmes nekelia ir jei ne jie, jau seniai butume rusija ir ukrainoj siuo metu mus naudotu kaip patranku mesa. Minsko sutartis-pasityciojimas is ukrainos, prastumtas vakaru.

Taip tai taip, bet...

Ukraina karą seniai pralaimėjo ir to nemato tik aklas arba zombis.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS