Matematikos nereikia mokyti | KaunoDiena.lt

MATEMATIKOS NEREIKIA MOKYTI

Sako, kad vaikus mokyklose blogai moko matematikos. Ir gerai, kad blogai. Pavyzdžiui, koks skirtumas, ar prie 8 pridėjus 12, ar prie 12 pridėjus 8? Jokio. Arba prie 5 pridėjus 15 ar prie 15 pridėjus 5? Dar labiau jokio skirtumo. Visiškai tas pat ar, iš 4 ištrauktume kvadratinę šaknį, ar tuos 4 padalytume į dvi lygias dalis.

Matematikos išvis nereikėtų mokyti. Šis mokslas tik nervus gadina gyventojams. O iš susinervinusio nieko gero nelauk. Tokie naktimis nemiega, galvoja apie pinigus. Nemigai paaštrėjus, skaičiuoja avis. Retai kas jas augina, todėl irzlūs piliečiai skaičiuoja svetimas. Už pasinaudojimą svetimais gyvūnais savininkui turėtų susimokėti bent mažytį mokestį. Tarkime, rašytojų ir muzikantų autorines teises gina įstatymas, o gyvūnų savininkų – ne. Aiškinama, kad sunku susekti, ar naktimis nepiktnaudžiaujama svetimomis avimis. Nesąmonė. Žvilgt į langus po 1 val. nakties, dega žiburys – ir rašyk baudos protokolą. Ramūs gyventojai tuo metu jau trečią sapną skaičiuoja, tik nervingieji skaičiuoja ne savo vilnonius gyvūnus.

Gyventojai net ūžia iš pasiutimo. Jei nemokėtų skaičiuoti, į kainų šokinėjimą nekreiptų dėmesio.

Va, todėl matematika paprastiems žmonėms ir nereikalinga. (Galėtų nebent mokslininkai laboratorijose ja užsiimti. Kaip kokia juodąja skyle. Apie ją mokyklose gi nemoko ir visi apsieina.) Net kenkia.

Praėjusią savaitę paaiškėjo, kad krautuvėse per mėnesį vėl pabrango pigiausių prekių krepšelis. Ką kalbėti apie pieno produktus, kurių kainos šį rudenį išstypo keliolika nuošimčių. Apie degalus irgi geriau patylėti. Apie šildymo, dujų ir elektros brangymetį jau prikalbėta tiek, kad net nusibodo klausytis. Statybinių medžiagų kainos pučiasi vos ne kasdien, kaip ir nekilnojamojo turto. Valdžia guodžia, kad atlyginimai ir pensijos taip pat nuolat didėja. Deja, pajamos, lenktyniaudamos su kainomis, vis labiau atsilieka, o tai reiškia, kad netrukus žemiau skurdo ribos atsidurs dar daugiau žmonių.

Gyventojai net ūžia iš pasiutimo. Jei nemokėtų skaičiuoti, į kainų šokinėjimą nekreiptų dėmesio. Gyventų ilgai ir laimingai, miegotų ir svetimų avių neskaičiuotų.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS