Matuoklis – už limuzino kainą | KaunoDiena.lt

MATUOKLIS – UŽ LIMUZINO KAINĄ

Ar pirks mūsų policija ferarį pažeidėjams ties Blinstrubiškiais gaudyti? Matyt, pirks.

Tokia išvada beldžiasi, kai paaiškėja, kiek valdžios ponuliai suplojo už erzelį keliančius trikojus greičio matuoklius "PoliScan FM1". 37 komplektai biudžetui kainavo 1,3 mln. eurų. Skurdžiai valstybei, kuri 90 tūkst. pensininkų moka 200 eurų per mėnesį, tai yra itin "būtinos" išlaidos.

Klausimas STT ir FNTT: ar 30 tūkst. eurų už vieną matuoklį – ne per daug? O gal čia į sumą įskaičiuoti kai kam gėrį ir grožį atnešę ingredientai?

Kodėl vokiški greičio matuokliai buvo perkami iš estų, o ne tiesiai iš gamintojo – Vokietijos kompanijos "Vitronic"? O ir pats pirkimas kažkodėl vykdytas dar ir per įgaliotą fizinį asmenį. Išeitų, kad matuokliai įgyti per du tarpininkus, kurie, matyt, irgi dirba ne už dyką.

Kodėl vokiški greičio matuokliai buvo perkami iš estų, o ne tiesiai iš gamintojo – kompanijos "Vitronic"? O ir pats pirkimas vykdytas dar ir per įgaliotą fizinį asmenį. Išeitų, kad matuokliai įgyti per du tarpininkus, kurie, matyt, irgi dirba ne už dyką.

Beje, "Vitronic" interneto svetainėje viešai nurodomi šios kompanijos pardavimų vadovo kontaktai, pačioje svetainėje galima įsijungti net ir rusų kalbą, taigi gauti pasiūlymą tiesiai iš "Vitronic" tikrai nebūtų buvę jokio vargo. Tačiau mūsiškis Policijos departamentas prie VRM mieliau "trikojus" įsigijo iš akcinės bendrovės Taline. Kodėl? Kokia čia ir kam nauda iš to?

Ir apskritai, gyvename ne Monake, taigi 30 tūkstančių už vieną matuoklį yra aiškiai per daug. Dar ir dėl to, kad už tokią sumą, pavyzdžiui, išeina naujas limuzinas. Ar racionalu šalyje, kur žvyrkelių daugiau nei asfalto, už greičio matuoklį mokėti kaip už automobilį?

Dar vienas momentas palyginimui. Paprastesnio lazerinio matuoklio "Donar", kurį irgi galima montuoti ant trijų kojų, mažmeninė kaina yra nuo 3,8 tūkst. iki 4,5 tūkst. eurų. Kiek jų išeitų už vieną valdišką milijoną? 222, net jei būtume ta mažmenine kaina pirkę pačius brangiausius.

Klausimas biudžeto žinduoliams: eismo saugumo požiūriu naudos daugiau būtų buvę iš 222 ar iš 37 matuoklių?

Laba diena!

Rašyti komentarą
Komentarai (18)

Maria

Pagarba p. Sauliui Pociui! Aciu! Idomu kaip teisinsis ir ar bus kaltu siai aferai islindus...

To anonimas

pilnai pritariu. Taip ir yra

Anonimas

Pirko ir pirks, biznis ir otkatai svarbiau už viską.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS