Miesto centrui nereikia Gretos daržinių | KaunoDiena.lt

MIESTO CENTRUI NEREIKIA GRETOS DARŽINIŲ

  • 30

Jei jau ką nors didžiajame mūsų kaime velėja, tai visi susigrūdę į krūvą.

Duoda, net trupiniai byra. Taip ir praėjusią savaitę – visi užsipuolė jaunąjį S.Gentvilą, kad tas sumažino želdynų plotų normas nuo 25 kv. m vienam gyventojui iki 12. Net STT įgrūdo trigrašį: esą tame ministro įsakyme "gali būti korupcinių rizikų" (bet gali ir nebūti). Feisbukinės veislės žiniasklaidoje tuoj pasigirdo žviegimas: jėzusmarija, kaip baisu! Giedant egzaltuotam pasmerkimo chorui, nė paties ministro nereikia išklausyti. Nes garsiai bliauti – patogiau nei suvokti teisybę. Protestuokime! Eikime mazgytis prie medžių! Tegyvuoja Greta Thunberg! Ura! Prokuratūra net iškėlė bylą, kuri vėl pasibaigs baltojo nieko dainelėmis.

Taigi kam pardavė Lietuvą ministras? O ar niekam nedriokstelėjo į galvą – gal tai smūgis architektų mafijai, kuri užvaldė urbanistiką, pasikinkė patiklius visuomenininkus, kad stimuliuotų neadekvačių nekilnojamojo turto (NT) kainų auginimą? Ar normalu yra šalyje, kurioje minimali alga 730 eurų, už kelių kambarių butą reikalauti 905 tūkstančių? Toks rinkos kliedesys egzistuoja todėl, kad nėra perteklinės NT pasiūlos, NT plėtra dirbtinai stabdoma.

Ministras argumentuoja: "Vilniuje vidutinis gyventojų tankis yra 1,3 tūkst. kvadratiniame kilometre, o Vienoje, Ciuriche ar Amsterdame – 4–5 tūkst." Apie ką čia kalba? Apie mūsų atsilikimą, piktybišką provincialumą ir itin neracionaliai naudojamus miestų plotus. Apie totalinius trukdžius vystyti NT projektus. Apie nepastatytus daugiabučius. Apie šimtus tūkstančių kvadratinių metrų palėpėse, kur galėtų gyventi žmonės, bet dėl biurokratizmo negyvena. Tik panaikinus trukdžius, klinikinius prisigalvojimus, dirbtines spragas, kurias įveikiant imami kyšiai, įmanoma turėti NT perteklių, adekvačias kainas ir civilizuotą gyventojų tankį.

Galima koneveikti S.Gentvilą dėl buko automobilių mokesčio, dėl arogancijos ar jaunatviško maksimalizmo, tačiau ne šiuo atveju. Nori gyventi gamtoje, eik į daržinę, bet nestatyk jos miesto centre.

P.S. O ką, kitos partijos neėmė dėžučių su buteliais?

Rašyti komentarą
Komentarai (30)

Autoriau,

kiek kainuoja apsimetimas i2iotu!? Juk butent gyventoju tankis niokoja salis ir visa Zemes rutuli! Butent didmiesciai keicia klimata,generuoja siuksles ir priestarauja gamtos desniams! Butent tokiuose sanchajuose,ikalinti betone,vystosi nepilnaverciai,bejausmiai,atbuke viens kitam,materialiniu ziurkiu lenktyniu sraigteliai,nebeturintys laisvalaiko,poilsio,bendravimo,bedvasiai robotai! Tai butina ardyti,o ne skatinti!

Sauliuj -vel trumpas sujungimas smegenyse

sakiau kada uzkandziauji -su sakute smaigstyk lekstej, o ne kaisiok y rozete....

teisingai Sauliau, manau nereikia

Gretutes darziniu ....reikia LIbersosiniu Gentviliniu LGBTQ vaivorykstiniu paradu , yteisintu kanapiniu kioskeliu ant kiekvieno kampo ,o vietoj Soboro Visu Laisviu alejos gale [ ar pradzioje] ysteigt viesnami xoxolu banderu ir vietiniu grazuoliu meiles poreikiams patenkinti....
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS