Ministerija – mini isterija | KaunoDiena.lt

MINISTERIJA – MINI ISTERIJA

Kai aplanko dvi naujienos, ištinka sutrikimas, kurią pirmiau paporinti. Nuostabią ar puikią? Gerą ar dar geresnę? Blogą ar visiškai prastą? Laimingą ar pragaištingą? Bet. Kad ir kaip blogai kas prasidėtų, mieliau, kad geriau pasibaigtų.

O viskas buvo taip. Aplinkos ministerija, kuri senesniais laikais vadinosi Aplinkos apsaugos ministerija, tačiau, nusprendus, kad aplinkos saugojimasis yra pačios aplinkos reikalas, iš pavadinimo buvo išmestas „apsaugos“ žodis, paskelbė liūdnąją naujieną. Nuo šventinės rugpjūčio 15-osios leistina medžioti briedžius, tauriuosius elnius ir kitus elninius gyvūnus, pavyzdžiui, stirnas. Bei paukščius. Didžiąsias antis, rudagalves krykles, klykuoles, kanadines bernikles, kuoduotąsias antis, laukius, perkūno oželius ir slankas (o jei dar taip susvajojus keptą karvelį iš dangaus, net seilė tįsta iki žemės).

Ministerija skelbia, kad šių žvėrių ir paukščių yra per daug. Apėda kai kuriuos ūkininkus. Ypač stambius. Ką ten smulkų nuskriausi. Turi, kiek turi, ir nesiskundžia, kad per mažai. Juo labiau kad įstatymų ir Konstitucinio Teismo išaiškinimų nežino. O jei iš kokios baltaskarės močiutės kiemo vištvanagis gražiausią vištaitę nuneša, apskritai niekas raudos negirdi.

Bet. Ne viskas šiame mūsų teisės aktų pasaulyje taip ir niūru. Yra ir geroji naujiena, kuria visos blogos žinios ir baigsis. Uždrausta. Šaudyti. Žvėris. Ir. Paukščius. Švinu. Aplinkos ministerija nusprendė, kad tokiais šratais ir grankulkėmis šaudant mirti labiau skauda. Iš kur ji žino? Neabejotinai yra atlikti tam tikri bandymai su ministerijos žmonėmis beigi įrodyta, kad yra taip, o ne kitaip. Ir žodyje „ministerija“ aiškiai parašyta, kad leistina tik minimali isterija dėl tų nuo liepos 15-osios leistų šaudymų.

Ir dėl visko, kas nepatinka. O kas gali patikti? Iškirsti savi miškai ir miesto gatvėse įbetonuoti olandiški beržai ir liepos? Šiaip reikėtų visus, kurie nepatenkinti valdžios sprendimais, sodinti. Nuomonės turėjimas nėra sveikintinas. Tiesą pasakius, šiais laikais – atsisveikintinas.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Klpd.

Didžiausias plėšrūnas sėdi Aplinkos ministro kėdėje. Naikintojas ir žmonių apiplėšinėtojas.Juodo verslo šeškė ir leftistas. Ciniškas savanaudis ir šaip niekšelis. Be sąžinės balso ir padorumo. Ir niekas nieko jam nepadarys. Dar neto sulauksime

ministrai zino geriau

jie uz tai i darba limuzinais vazineja i riebias algas gauna.....

ar kada avtorius matė

Kaip atrodo javų laukas po pulko gervių apsilankymo? Abejoju. Arba tos močiutės bulvių laukelis po naktinio šernų vizito? Ypač kai tie nurausia ką tik pasodintas? Na dėl švino - arba avtorius tūpas arba tūpas. Švinas yra nuodas. Ir gali taip užnuodyti žemę kad ten niekas neauga. Atvejų yra.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS