Ministro niekas neklauso | KaunoDiena.lt

MINISTRO NIEKAS NEKLAUSO

Dar pernai vasaros pradžioje buvo pasirašyta Lietuvos nacionalinės sveikatos sistemos šakos kolektyvinė sutartis. Ją, be medicinos darbuotojų profesinių sąjungų atstovų, savo parašu patvirtino ir sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga.

Vienas sutarčių punktų ypač svarbus pavojingomis užkrečiamosiomis ligomis, tarp jų ir tuberkulioze, sergančius pacientus gydantiems gydytojams ir slaugytojams. Kitaip tariant, už pavojingą darbą ministras A.Veryga jiems pažadėjo 15 proc. priedą.

Praėjo jau nemažai laiko ir žiūrime, ką turime. Kauno klinikų vadovai ne tik ignoruoja šį susitarimą ir net įvairiais būdais bando dangstyti įžūlų melą.

Galbūt ne visi A.Verygos veiksmai vertintini kaip adekvatūs, tačiau Kauno Klinikų vadovas Renaldas Jurkevičius, atrodo, jaučiasi aukščiau už sveikatos apsaugos ministrą.

"Mums priklauso 15 proc. priemoka nuo vidutinio atlyginimo, bet jos niekas negavo. Nė karto", – rėžia pavojingomis sąlygomis dirbantys Kauno klinikų gydytojai ir slaugytojai.

Ir taip mažai uždirbančią medikų bendruomenę varo į neviltį atviras Kauno klinikų vadovų pasityčiojimas ir melas. O profesinės sąjungos atstovai nesirenka žodžių – sukčiaujama, kad nereikėtų primokėti.

Kaip ministras vertina Kauno klinikų vadovų savivalę? Reiškia susirūpinimą ir viskas? Negana to, R.Jurkevičiaus komanda, atrodo, nieko keisti net nežada ir meluoja. Viešai pareiškia, kad esą jau su ministerija svarstomi sutarties pakeitimai. Tik ministerijos atstovai apie tai nieko nežino. Ar vis dėlto A.Veryga žino, ką planuoja jo sutuoktinės darbdaviai, tik kol kas tyli?

Klausimų daugiau nei atsakymų. Tik medikų bendruomenei nuo to nei šilta, nei šalta. Jie tik dar kartą turėjo progos įsitikinti, kad didiesiems sveikatos sistemos strategams nerūpi nei jų darbo sąlygos, nei atlyginimai. Kaip ir tai, kad sveikatos apsaugos ministro žodis yra tarsi bevertis. Įvairiais sutarčių pakeitimais vietinės reikšmės strategai padarys, kaip reikia jiems. Ir A.Verygos balsas čia nieko nelemia.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Mila

Ne kalbėti reikia o daryti...O jei neklauso vadovai bausti.Kontroliuoti dar reikia išleidus įsakymą.. Vat kur nori tai greaitai patvarko...optimizuoja..dar ten kažką sugalvoja.O sukontroliuoti atlyginimų kėlimą mat jis negali......ir bausti negali...mat

Jonas

Klausom,klausom ,kalba per tv.klausom ir viskas,nes jis kalba protingai.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS