Morgo imperijos klonai | KaunoDiena.lt

MORGO IMPERIJOS KLONAI

Gediminaičių dinastijos palikuonis ir deimantų fabrikėlio akcininkas N.Michalkovas vėl snarglėjаsi – esą SSRS žlugimas buvo didžiausia XX amžiaus geopolitinė katastrofa. Kietai bičas mini Krymo užgrobimo metines.

Ar iš tiesų žmogus, nufilmavęs "Saulės nualinti", išdurnėjo, ar jis tiesiog tarsi ideologinis klonas kartoja V.Putino žodžius, nes nomenklatūros gyviai turi reguliariai įsiteikti? Dar prisimename L.Brežnevo laikus, kai šis savo gausių kalbų žodžiuose garsą "g" išvograudavo kaip "h", o visa pakalikų šutvė iš paskos mėgdžiodavo SSKP genseką, viešai gardžiuodamiesi tuo "h" tarimu. Vis jausdavosi arčiau "švento sosto".

Kita vertus, kaip čia nesidžiaugsi ta SSRS, jei anuomet už rublį išeidavo trys alaus buteliai, kuriuos išgėrus ir pridavus "į skupkę" galėjai nusipirkti dar vieną ir likdavo kapeika degtukų dėžutei?

Ne mažesnį džiaugsmą keldavo ir vietinis telefono numeris, kurį akimirksniu galėdavo pasakyti visi afonios: 3-62-12. Šie skaičiai tapo visų šifrų klasika: 3,62 rublio kainavo degtinės butelis, o dar 12 kapeikų – lydytas sūrelis užkandai. "Gal susiskambinam?" – klausdavo, ir visi žinojo, apie ką kalba.

Juokinga ir kvaila? Na, taip, bet būtent tokia ir buvo ana valstybė – SSRS, kurią sutvėrė blyškiosios spirochetos nukamuota paranojos auka. Ne viena, o sykiu su garsiausiu pasaulio gruzinu – bankų plėšiku ir kitais galvažudžiais, kurių laiku nespėjo nudaigoti caro "ochranka". Tie gyvuliai iš švonderių ir šarikovų sulipdė bolševikinę morgo imperiją, o joje visomis spalvomis pražydo nevalyvumo ir agresijos prisotinta kriminalinė būties kultūra su mėgėjiškais V.Vysockio brazdinimais apie "frajerius", "pachmielą" ir pataisos darbus.

Argi normalus žmogus norėtų ir šiais laikais rūgti tokioje geopolitinėje laimėje? Juk net ir didžiausiam šakniavaisiui dabar jau visiškai aišku, kad SSRS žlugimas buvo ne katastrofa, o pats geriausias dalykas, atsitikęs XX amžiuje.

Rašyti komentarą
Komentarai (13)

Zenonas Priekuliškis

Gerb. redaktoriau, prisiminkit dar anekdotą kai taisė lempinį televizorių Vicinas, Margunovas ir Nikulinas. Kad žmonos nesuprastų jų samokslo vienas iš tikrintojų tarė: perdegusi lempa "tri my - šestdiesiat dvie ty", ir vienas išėjo jos nupirkti.

Zenonas Priekuliškis

Iš tikro man virš 60 m. Pas mus Priekulėje vadindavo taros supirktuvė. Esu gyvenęs ir Šiauliuose, Draugystės pr. 12 - 31, prie kavinės "Jaunystė', kad kas vadintų "skupke" negirdėjau. Nejaugi gerb. Pocius ne iš Šiaulių? Mano tel. 8 662 33770.

tam ale tai

kažin, ar tavo bobutė, mamytė ar net dukrytė dėvi ne beretes? Tai gal kaubojų skrybeles? taigi ruskių vatnyke, mums tinka ir megztos beretės, ir nertos, tinka ir žavios skrybelaitės, o tau beliko katiuškų raudonosios beretkos ir vatnykai. Beje, daugiau supelijusių, nei tavo socdemų, nerasi jokioje kitoje partijoje.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS