Nacionaliniai nesusitarimai | KaunoDiena.lt

NACIONALINIAI NESUSITARIMAI

Tekšt, ant Vyriausybės stalo naujas nacionalinis susitarimas. Dėl švietimo. Belieka partijų vadams parašus suraityti, mokyklos iškart atsistos ant pamatų. Mokytojai gyvens kaip pas premjerą užantyje. Vaikai taip išalks mokslo, kad kasdien po vadovėlį sugrauš ir dar prašys žinių įkrėsti. Štai kaip gražiai ir laimingai gyventume. Tik ne visos partijos puola rašytis. Opozicija bijo, kad ji, o ne dabartiniai valdantieji, po 9 mėnesių laimės Seimo rinkimus ir privalės tesėti susitarimo įsipareigojimus.

Bijoti nėra ko. Jau būta daugybės nacionalinių susitarimų, dėl netesybų nė vienas parašo autorius nei iš gėdos sudegė, nei bausmės susilaukė.

1993-ieji. Pasiektas 9-ių politinių partijų susitarimas ir pasirašytas kreipimasis į prezidentą "Dėl Lietuvos integravimosi į NATO". Galioja, mus priėmė.

2002-ieji. Andriaus Kubiliaus susitarimą pasirašė 10-ies partijų (tarp jų ir opozicijos) bei 14-os visuomeninių organizacijų atstovai. Kas būtų drįsęs prieštarauti žinių ekonomikos, taip pat mokslo ir studijų plėtrai, valstybės valdymo reformai, socialinei ir skurdo įveikimo politikai, konkurencingo žemės ūkio sukūrimui? Niekas. Kvaila būtų buvę prieštarauti, nes kitą dieną visi dokumentą pamiršo.

Jau būta daugybės nacionalinių susitarimų, dėl netesybų nė vienas parašo autorius nei iš gėdos sudegė, nei bausmės susilaukė.

2004-ieji. Prieš pat Lietuvą priimant į NATO visų 11-os parlamentinių partijų atstovai pasirašė susitarimą dėl 2005-2008 m. gynybos politikos siekiant mūsų valstybės saugumo. Mus priėmė, nesilaikytume - išmestų.

2009-ieji. Vėl A.Kubiliaus susitarimas. Dokumente numatoma mažinti socialines išmokas, 2 proc. didinti "Sodros" įmokas, taupyti lėšas valstybės valdymui, padidinti viešųjų pirkimų skaidrumą ir gerinti verslo sąlygas - sumažinti pelno mokestį nuo 20 iki 15 proc. Na, mokesčiai pakeisti, o į kitką numota ranka.

2017-ieji. Saulius Skvernelis, verslas ir profsąjungos pasirašė susitarimą dėl Lietuvos pažangos reformų. Kad keis Darbo kodeksą, nekeis mokesčių. Šiemet padidėjus mokesčiams, visos verslo asociacijos savo parašus anuliavo. Susitarimo, kaip nebūta.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Anonimas

aferistu gaujos.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS