Neerzinkite plėšrūnų | KaunoDiena.lt

NEERZINKITE PLĖŠRŪNŲ

Ar Kalėdų dovanų gali būti per daug? "Tikrai ne!" – nusprendė Lietuvos boksininkai ir nutarė savo sirgaliams padovanoti dar vieną pergalę profesionalų ringe. Boksininkai – gal ir ne sporto dievai, o Eimantas Stanionis – ne Manny Pacquiao, tačiau jų vardai pastaraisiais mėnesiais skamba garsiai. Paradoksalu, bet būtent pandeminiai 2020-ieji lietuviams atnešė pergalių, privertusių su jais vėl skaitytis ne tik Europoje, bet ir už Atlanto.

E.Stanionis vakar Jungtinėse Valstijose nokautavo kolumbietį Janerą Gonzalezą ir pratęsė savo laimėjimų profesionalų ringe seriją iki dvylikos. Tai buvo jau antroji 26-erių metų kauniečio kova per 41 dieną, o tai iš esmės yra nesąmonė. Tokia, kaip krepšininkams per mėnesį sužaisti gal dvidešimt aukšto lygio rungtynių. Ketvirtas E.Stanionio nokautas iš eilės buvo saldus morališkai, nes kolumbietis demonstratyviai erzino lietuvį, ragindamas smūgiuoti dar stipriau. Ko prašė, tą gavo ir prisėdo ant ringo grindų.

Prieš tai, lapkritį kauniečio kumščio kietumą pajuto ir amerikietis Justinas DeLoachas, kritęs devintame raunde. Tas pats, dėl kurio E.Stanionis pavasarį pats patyrė moralinį smūgį, kai dėl karantino jų kova buvo atšaukta paskutinę akimirką.

Paradoksalu, bet būtent pandeminiai 2020-ieji lietuviams atnešė pergalių, privertusių su jais vėl skaitytis ne tik Europoje, bet ir už Atlanto.

"Neslėpsiu, buvo žiauru. Negalėjau patikėti. Gilus nokdaunas… Vien ruošdamasis kovai sudeginau 12 kg svorio. Sportinė forma buvo puiki", – tada man pasakojo pats boksininkas.

Tačiau varžovas niekur nedingo, o priverstinė pauzė netgi išėjo į naudą. 2015 m. Europos čempionas per pusmetį tėvynėje pakoregavo savo darbą, sutelkė dėmesį kovos detales, kurioms tobulinti anksčiau neturėjo laiko, ir sugrįžo dar stipresnis. Tiesa, E.Stanioniui, pusvidutinės svorio kategorijos pasauliniame "box rec" reitinge pakilusiam į 30-ąją poziciją, dar toli iki geriausio Lietuvos bokso profesionalo Egidijaus Kavaliausko. Tačiau su tokiu požiūriu kaunietis jau kitąmet gali priartėti prie savo kraštiečio, neseniai nokautavusio kanadietį Mikaelį Zewskį ir įsitaisiusio stipriausiųjų dešimtuko papėdėje.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Tai

Taisonui bus nekas

As

Acigavo lietuviai bus pergaliu

SUSIJUSIOS NAUJIENOS