Neištikimybė – vertinga | KaunoDiena.lt

NEIŠTIKIMYBĖ – VERTINGA

Sunku įsivaizduoti šiuolaikinį žmogų be telefono (nors, aišku, be jo įmanoma apsieiti). O štai automobilio savininko be privalomojo civilinės atsakomybės draudimo – ne. Nes jis privalomas, neturinčiuosius policija gaudo, baudžia. Bet. Iš vienos pusės, kad turi apsidrausti, nėra visiškas blogis. Netyčia sukėlus eismo įvykį ir sugadinus svetimą transporto priemonę, už jos remontą, kad ir koks brangus būtų, sumoka draudimo bendrovė, nereikia atsakyti savo turtu (jei tai nutiko blaiviam asmeniui).

Tiek telefono, tiek draudimo paslaugų sutartys turi vieną ydą. Jos terminuotos.

Baigiantis kokios nors galiojimui paslaugus darbuotojai apipila pasiūlymais pratęsti ją pačiomis naudingiausiomis sąlygomis. Netrukus  paskambinama ir maloniu balsu imama suokti, kaip vertina savo klientą ir džiaugiasi jo lojalumu. Kvaila būtų nesidžiaugti tokiu, kuris dešimt metų apsidraudžia ten pat. Bet. Kasmet moka vis daugiau ir daugiau, nors jokių nemalonumų kelyje neturi.

Koks čia lojalumo įvertinimas? Malonus balsas paaiškina, kad tai geriausia kaina, kurią gali pasiūlyti. Kokia čia geriausia kaina, jei iš naujo sudarant sutartį internetu pas tą patį draudiką gali sutaupyti 15 proc.? Malonus balsas paaiškina, kad jis ne durnių ieško. O ko ieško?

Kartais būti neištikimam žmogui labai apsimoka. Nors tai visiškai prieštarauja sveikam protui.

20 metų ištikimybė tam pačiam ryšio operatoriui irgi panašiai vertinama. Paprasčiausia pokalbių ir žinučių sutartis vis brangsta ir brangsta, nors abonentas naudojasi ne vienu numeriu ir užsisako vis daugiau paslaugų. Malonus balsas paaiškina, kad tai išskirtinis pasiūlymas, ne toks jau ir brangus. Ir pasiūlo dar naudingesnį, kuris tik dvigubai brangesnis.

Lojalumas Lietuvoje visiškai nenaudingas. Nuostolingas. Nes naujas naujas klientas gali tikėtis geresnio pasiūlymo nei ištikimas. Todėl. Kartais būti neištikimam žmogui labai apsimoka. Nors tai visiškai prieštarauja sveikam protui. Iš rankų slystantį klientą paslaugų teikėjas turėtų apkabinti visomis keturiomis, kad tik išsaugotų. Bet. Malonus balsas toliau tikina, kad jis ne durnių ieško.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS