Nekosėkime po tiltais | KaunoDiena.lt

NEKOSĖKIME PO TILTAIS

Vasario 14 d. mirė kelių inžinerijos specialistas Jonas Radzevičius. Kaip minima nekrologe, jam dirbant suprojektuota, rekonstruota ir pastatyta didžioji dalis kelių ir tiltų Lietuvoje, tarp jų ir magistralė Vilnius–Kaunas– Klaipėda.

Štai kas dar įdomu: veterano J. Radzevičiaus mirties dieną – triokšt – ir įgriuvo minėtos magistralės tilto dalis.

Kokia mistiška simetrija! Kartu ir konkreti techninio pobūdžio nuoroda: tvarkykite savo tiltus.

Anot oficialų komentarą pateikusių specialistų, Kleboniškio tilto atkarpa įgriuvo, kai „nuo atramos atitrūko ir persisvėrė viena tilto perdanga“.

Viskas aišku – tiesiog pati savavališkai sugalvojo ir atitrūko. Tačiau aišku ir tai, kad tiltų atramos neturėtų atitrūkti. Jei atitrūksta, peršasi išvada, kad kažkas blogai ją prikabino arba tas prikabinimas buvo beviltiškai susidėvėjęs ir niekas to nepastebėjo arba nusikalstamai ignoravo.

Kol panašios tarnybos nėra, būkime labai atsargūs: nekosėkime po tiltais Lietuvoje. Susilaikykime  – nes gali atitrūkti kokia nors konstrukcija ar nubildėti perdanga.

Gana mistiški buvo ir paaiškinimai praėjusio mėnesio pabaigoje triokštelėjus per Nevėžį nutiestam tiltui Kėdainiuose.

Pasirodo, galbūt kalčiausia nenustatyta sunki transporto priemonė, bet ne tai, kad tiltas buvo taip begėdiškai nugyventas, kad transporto kompanijos „Važiuoju kaip noriu“ ekspeditorius Vardenis Pavardenis suniokojo statinį, per kurį pagal techninius reikalavimas turėtų ramiai pervažiuoti tankas „Leopard“ (62 t), dar tempdamas ir kelis nuo krovinių išsipūtusius vilkikus.

Tačiau Vardenis Pavardenis nurūko į Nežinia Kur šalį ir atsakingų dėl tilto griūties niekas neieškos. Tačiau jų turėtų būti. Bent jau anksčiau būdavo. Buvusios Valstybinės tiltų inspekcijos (ši tarnyba panaikinta 2003 m.) vyriausiasis specialistas A. Bilius pasakojo, kad visi tiltai turėjo už jų būklę atsakingus inspektorius.

Kol panašios tarnybos nėra, būkime labai atsargūs: nekosėkime po tiltais Lietuvoje. Susilaikykime  – nes gali atitrūkti kokia nors konstrukcija ar nubildėti perdanga.

Rašyti komentarą
Komentarai (12)

ALGIRDAS.

Dabar bus kaltinamas anapilin iškeliavęs žmogus , kad jo suprojektuotas tiltas , griaunamas sugriuvo .

Alius

Girdėjau iš seno specialisto, kad Klaipėdos vienas tiltas - viadukas per geležinkelį Taikos prospekto gale, link tarptautinės perkėlos taip pat yra vietomis(ypač prie vienos atramos) blogos būklės. Reiktų kapitalinio remonto, bet negirdėti, kad kas nors ką nors darytų...Neaišku, ar yra koks nors atsakingas kvalifikuotas asmuo Klaipėdos merijoje, kuris nusimanytų apie tiltų priežiūrą, remontą... Čia rimti reikalai...

ALGIRDUI

Kad ne tie ,,prakeikti okupantai"tai net prichvatizuot tau nebūtų buve ko:D) Vaikščiotum paskui žagrę iki šiol plika subine. Dabartiniai statybininkai tep surenčia naujus pastatus kad po 2 metų sienos skeldėja, o čia tu nori kad tarybų sąjungos statiniai 50-100 metų kokybę išlaikytų?:D) Galvą išsplauk bukena
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS