Neraštingumas, klaida ar kryptinga metodika? | KaunoDiena.lt

NERAŠTINGUMAS, KLAIDA AR KRYPTINGA METODIKA?

Beveik viso pasaulio naujienų agentūros transliavo nepaprastai pozityvią žinią, beveik stebuklą – prie Maskvos kilimo metu į paukščių būrį pataikęs lėktuvas tūpė avariniu būdu. Keli paukščiai buvo įsiurbti į variklius ir juos sugadino. Be važiuoklės, su šiltais varikliais lėktuvas nusileido gretimame, 2 km nuo kilimo tako esančiame kukurūzų lauke.

Man teko tupdyti oro transporto priemonę su vienu veikiančiu varikliu, teko pasinaudoti ir autorotacija (sraigtasparnio tupdymas, pasinaudojus priešpriešiniu oro srautu, neveikiant varikliams), todėl žaviuosi lakūnų meistriškumu ir savitvarda, nes, jiems tik sekundę suabejojus dėl savo veiksmų, skrydžio baigtis būtų buvusi katastrofiška.

Taigi, valio lakūnams, jų aukštam meistriškumui, geležinei savitvardai, na, ir aišku, ačiū Dievui, atsiuntusiam ne daugiaaukščius pastatus, bet kukurūzų lauką.

Tą pačią informaciją perskaičiau ir viename iš mūsų portalų. Informacija ta pati – objektyvi, tačiau pavadinimas skambėjo taip: "Rusijoje sugedusį lainerį su 233 žmonėmis nutupdę lakūnai liaupsinami kaip didvyriai". Mano nuomone, straipsnis geras, tačiau pavadinimas – mažų mažiausiai kvailas.

Klausimas, kas tai yra: neraštingumas, klaida ar kryptinga metodika? Jei tai klaida ar neraštingumas, tai tik pusė bėdos, blogiau, jei tai metodika, noras viską, kas bloga, sieti su Rusija, užmirštant, kad rusų tautos negalima tapatinti su dabartine ją valdančia diktatūra. Iš kur tas noras bandyti pažeminti profesionaliai dirbusius žmones, kuriems dar ir beprotiškai pasisekė?

Manau, mes turėtume neužmiršti, kad valdžia Rusijoje pasikeis, visos diktatūros anksčiau ar vėliau nueina nuo politinės arenos, kaip ir žlunga didžiosios, žmonių engimo pagrindu sukurtos, imperijos. Tikiuosi, kada nors turėsime ir mūsų kaimynę Rusiją su demokratine sandara, kurios, manau, ne mažiau už mus nori ir patys jos gyventojai. Kol kas gal galėtume elgtis adekvačiai: keikti Rusijos autokratinę valdžią ir girti stebuklą padariusius lakūnus, ypač tie, kurie formuoja visuomenės nuomonę.

Gairės: undefined
Rašyti komentarą
Komentarai (10)

neraštingumas ir didžiausias b l o g i s Lietuvoje--

k o n s e r v a t o r i a i. Tai parodė jų 30 metų l a i k y s e n a-- gyventi kitų sąskaita. Jų p a r a z i t i n ę gyvenseną IŠŠAUKIA žemas raštingumas ir profesionalumas. Ši nesąžininga GAUJA nesant kitų--n e i š g y v e n t ų-- JIE nieko nesukuria su l i e k a m a verte--todėl d a u g u m o j e stengesi IŠGYVENTI skriausdami kitus, net atvirai V O G D A M I

NEAIŠKU

Neraštingumas,klaida ar kryptinga metodika Labanauskui padėjo taip nustekenti laivyną

Miskas

Is kokio medzio tas dar nukrito? Is kur cia toks "rasytojas" atsirado? Is paleckininku?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS