Nesibaigiantis stresas | KaunoDiena.lt

NESIBAIGIANTIS STRESAS

Taip ir liko neaišku, ar vakar atsistatydinti žadėjęs Šri Lankos prezidentas G.Rajapaksa (labai prezidentiška pavardė) savo pažadą įvykdė. Bet kuriuo atveju, jis turbūt nusprendė, kad jam ir jo šeimai su visais asmens sargybiniais bus saugiau kaimyniniuose Maldyvuose. Žinant istorinę patirtį, ekscelencijai laukti išties nebuvo ko.

Šios egzotiškos šalies eksprezidentui gerai, jam bent nereikia galvoti apie artėjančią žiemą, skirtingai nei įsitempusiai Europai, kurios senbuviai vis dažniau patylomis šnypščia: "Ko tiems ukrainiečiams reikėjo priešintis? Nes per juos dabar viskas brangsta ir dar brangs, o žiemą išvis neaišku, ar turėsime net šilto vandens."

Svetimos kančios ir mirtys niekada neprilygs savajai komforto zonai, dėl kurios be sąžinės graužaties galima ramiai paaukoti kažkokią Ukrainą su visa Rytų Europa.

Ir tai natūralu, nes svetimos kančios ir mirtys niekada neprilygs savajai komforto zonai, dėl kurios be sąžinės graužaties galima ramiai paaukoti kažkokią Ukrainą su visa Rytų Europa. Ši visai net ne Europa, o tik – problemų grandinė santykiuose su dvasingai nuostabia Rytų kaimyne, kuri dabar nūnai išprovokuota ir toliau provokuojama, ir visam tam galo nematyti.

O dar pasaulyje yra Jie. Tie, kurių niekas nematė, negali įvardyti, bet Jie nori visus mus, paprastuosius, valdyti ir visiems liepia ką nors arba neleidžia ko nors daryti. Dėl jų ir kilo visos kančios.

Todėl visi, kurių taip lengvai Jie neapgaus, iš medicinos ekspertų (šiaip ar taip visos sąmokslo teorijos dėl skiepų išsemtos ir per dvejus metus pabodusios) jau penktą mėnesį yra persikvalifikavę į politologijos grandus, tik jų pagrindiniai klausimai nuo socialisto-utopisto N.Černyševskio laikų – kas kaltas ir ką daryti – nepakito.

Bet štai atsakymai visais atvejais yra skirtingi, nes jie priklauso nuo aktualijų ir geografinės vietos. Kalbant apie kaltuosius, jie gali laviruoti nuo V.Landsbergio iki V.Zelenskio. O siekiant išsiaiškinti, ką daryti, variantai gali būti "nuo jie privalo sudėti ginklus ir pasiduoti" iki "reikia naujų Seimo rinkimų, nes šita valdžia nieko nesugeba".

Kitaip tariant, vasara įpusėjo, o streso nemažėja.

Gairės: karas Ukrainoje, Europa, politika
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS