Nugalėtojai teisiami? | KaunoDiena.lt

NUGALĖTOJAI TEISIAMI?

Jono Kazlausko auklėtiniai daugiau nei pusę mėnesio, tarsi "Gipsy Kings" virtuozai gitaros stygomis, žaidė aistruolių nervais.

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė aukštai pakelta galva grįžo iš Europos čempionato. Jono Kazlausko auklėtiniai daugiau nei pusę mėnesio, tarsi "Gipsy Kings" virtuozai gitaros stygomis, žaidė aistruolių nervais. Bet savo darbą atliko. Nuveikė kur kas daugiau, nei buvo galima tikėtis po pirmojo etapo Rygoje.

"Šviečiasi Lenkijos scenarijus", "Kortų namelis griūva", – tąsyk savęs neglostė ir patys rinktinės vyrai.

Neapgaudinėjo nei savęs, nei kitų. Užtat ir atsitiesė – vėl tapo kovingais baltų kariais ir nužygiavo iki pat finalo.

Sekmadienį Lilio Pierre Mauroy stadione taip ir neišvydome dviejų lygiaverčių varžovų mūšio, tačiau pasiaukojamai grūmęsi lietuviai užkariavo ne tik savo tautiečių širdis. Gaila, kai kurie lietuvių sirgaliai egzamino neišlaikė. Baubimas ir švilpimas apdovanojant ispanų lyderį Pau Gasolį netapo kažkokiu antgamtišku reiškiniu, bet atrodė neskaniai. Kas jau kas, o jis geriausio turnyro žaidėjo titulo nusipelnė. Senukas Pau, skirtingai nei jam švilpę apgirtę žaliūkai, kaip niekas kitas žino aukso kainą. Ispanų krepšinio talentas dar tik skynėsi kelią į pripažinimą, kai 2003-iaisiais Švedijoje lietuvių žvaigždynas jam iš po nosies nušvilpė aukso medalius. O į triumfą Lenkijoje 2009-aisiais jis su kolegomis tempėsi slegiantį užkeikimą. Iki pirmojo aukso medalio istorijoje ispanai net šešis kartus pralaimėjo žemyno pirmenybių finaluose, tarp jų dusyk – čempionatuose namuose.

Taigi savo šlovės erą ispanai užsitarnavo. Ir tikrai ne mums juos teisti.

Juo labiau – ne odioziniams broliams Maciams, socialiniuose tinkluose išsityčiojusiems iš kito ispano Rudy Fernandezo traumos. Gynėjas – toli gražu ne pats garbingiausias žaidėjas, bet tai anaiptol nereiškia, kad galime jį paspirti kaskart, kai jis guli ant parketo raitydamasis iš skausmo. Užuot šaipęsi iš R.Fernandezo, odioziniai sirgaliai verčiau būtų sumokėję jau dvejus metus besivelkančią Eurolygos paskirtą baudą už išpuolį prieš tą patį nekenčiamą priešą.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Kazlas

Kažin ką Kazlas treniruos

Stulpas

fanatai alaus privaare jiem viskas dzin

Fanas

Daug kas varo ant prancuzu, kad jie svilpė, bet mačiau ir lietuvių daug baubiančių. o iš R.Fernandezo nėra ko tyčiotis - geras jisai žaidėjas, kaip ir visi nori laimėti visur ir visada. Geriau pripažinkim, kad šikart gavom ir kita kartą laimėkim

SUSIJUSIOS NAUJIENOS