Nušaukite, bet kažkas čia ne taip | KaunoDiena.lt

NUŠAUKITE, BET KAŽKAS ČIA NE TAIP

Kaip kaskart prieš Sausio 13-ąją atsiranda vis labiau nusipelniusiųjų laisvės kovose, taip ir Valstybės atkūrimo dienos proga sužvanginama medaliais tiems, kurie turi realių ar iš viršugalvio iškasytų nuopelnų.

Tačiau kai Riterio kryžius segamas kontroversijomis pagarsėjusiam TV veikėjui, nori nenori kyla klausimas: už ką, kokie čia darbai padaryti Tautai ir Valstybei? Kad nieko blogo nepapasakojo apie konservatorius ir M.Laurinkui pagelbėjo „nuimti“ apsitapšnojusįjį?

O gal čia taip avansu atsidėkojama už atsainų lojalumą, projektuojant naują kadenciją svarbiausioje šalies aikštėje? Juk šiais laikais selektyvi sklaida, pravartūs nutylėjimai bei „piaro“ akcentai eteryje yra ir motina, ir tėvas su visa bobute ant taburetės.

Kai Riterio kryžius segamas kontroversijomis pagarsėjusiam TV veikėjui, nori nenori kyla klausimas: už ką, kokie čia darbai padaryti Tautai ir Valstybei?

Jei jau žmogus gauna valstybinį apdovanojimą, turėtų būti viešai įvardytas konkretus jo indėlis ta proga, ryškiai tikri, o ne sugalvoti laimėjimai šaliai.

Tik šiuo atveju kažin ar realių jų tikrai yra. Nebent nuopelnais laikytume nesibaigiančius teismus su kaimynais, baudas už paslėptą reklamą, VMI patikrinimus, sąsajas su lobistais, į deklaracijas nepatekusius sutuoktinės ryšius ir jos darbą nekritikuojamoje ministerijoje, dosniai žarsčiusioje laimę nešančius užsakymus. Gal tie nuopelnai fokusuojasi dar ir į faktą, kad iš lojalių savivaldybių taip pat byrėjo skaičiukai, kurie vis tiek galop konvertuodavosi į taip mielą nuosavą naudą? Juk viešąją erdvę vis skrodė žinios apie tai litais, tai vėliau eurais įsisavintus milijonus ir net sumokėtą 0,3 mokesčių procentą.

Čia ir kyla klausimas iš esmės: ar apskritai gali žmogus būti žurnalistu, kai jis susijęs su savo paties juridiniais asmenimis, siekiančiais pelno? Juk Visuomenės informavimo etikos kodeksas reikalauja: vykdydami profesinę veiklą žurnalistai neturi teisės prisiimti jokių kitų įsipareigojimų, o informacijos nevalia laikyti preke.

Nejaugi sunkiai slepiamos politinės antipatijos, antros pusės neišklausymas bei nuolatinis rūpinimasis sava kišene ir yra tie nuopelnai, kurie verti valstybinio apdovanojimo?

Jėzusmarija, nušaukite, bet kažkas čia tikrai ne taip.

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

???

Apie ką konkrečiai visa tai?

Dieduks

Apdovanojimus gauna tie kurie sauio 13-os įvykiu net nera mate ir nera buve ju dalyviai, čia lietuviu bruožai, pasikartojus įvykiam tie visi neštu muila už upelio.

Janina

Visada laukiu tų pirmadieninių komentarų - žodžiai nevyniojami į vatą, aktualios temos, nebijoma „užvažiuoti“ tautos erkėms. Bet nelabai supratau, koks „apdovanotasis“ šiame komentare minimas. O dėl apdovanojimų... Jie jau tapo beverčiai ir juokingi.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS