Nykštukiniai milžinai | KaunoDiena.lt

NYKŠTUKINIAI MILŽINAI

Lietuviai, gavę valdžios titulų, nuo neatmenamų laikų geresni už kitus. Nuo tada, kai išsivystė plikbajorio sindromas. Nuogi, basi, bet prieš apsirengusį nosis užrietę. Ir jokios negandos nepadeda pasveikti, nusileisti ant žemės.

Pasirauskime po XXI a.: a. a. Algirdo Mykolo Brazausko, Andriaus Kubiliaus Vyriausybių šlovės metais Lietuva vadinosi šuoliuojančiu Baltijos tigru. Latviams ir estams buvo labai toli iki mūsų. Tik atėjus 2008-ųjų pasaulio krizei, kurios ženklų mūsų politikai nematė, atsidūrėme toli toli už nugarų Baltijos sesėms. Bet net tokiu metu A.Kubilius sugebėjo sau ditirambus giedoti, kaip išmintingai sunkmetį įveikė, kad pakliuvo net į pasaulio ekonomikos vadovėlius. Matyt, į skyrelį "Kaip nereikia daryt". O tuo metu lietuviško tigro kailį dyrė amerikietiški bankai, skolinę mūsų Vyriausybei milijardus su beveik 9 proc. metinių palūkanų. Dyrė paskutinį kailį ir gyrė, dar niekur tokios turtingos valstybės pasaulyje nematę.

Dabar Seimo spec. komisija po tuos senus baltinius kapstosi ir svetimomis nuodėmėmis ar neišmanymu mėgaujasi. Na, papolitikuos, na skandalingas išvadas surašys, na per rinkimus jomis vieną ar net du kandidatus priplos lyg įžūlias rudenines muses. Ir kas toliau? Tada ateis metas sudaryti naują Seimo komisiją, kuri pūsis prieš buvusiąją ir aiškinsis, kaip atsitiko, kad Lietuvą nuplovė naujas pasaulinis finansų cunamis.

Tiesa, cunamiai išplauna tik paprastų žmonių kišenes. Gal Seimas pasitartų, ką tiems eiliniams daryti, kad ir jie kaip valdžia išliptų sausomis kojomis.

Pasaulis neramiai laukia naujos krizės. Tarptautinis valiutos fondas spalio antrąją savaitę sumažino visų valstybių ūkio augimo prognozes. Lietuvos bankas iškart geresnes įžvalgas paskelbė: pas mus viskas didės labiau nei buvo sumanyta anksčiau! Bendrasis vidaus produktas (BVP) šiemet augs 3,4 proc. (anksčiau spėta, kad šoktels tik 3,2 proc.), o 2019-aisiais – 2,8 proc. (anksčiau buvo pasikuklinta vos 2,7 proc.).

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

kauniete-suvalkiete

..juokas pro asaras;",,dyre lietuvisko tigro kaili " stebedamiesi is kur toki turciai?! KAD skolinosi UZ9% tai buvo savizuda...bet juk tai Kubilius ,osustabdyti nebuvo protaujanciu ,nes I Seima suguzeje miau .miau megstantys lasinius prastuomene.Protingi,profesoriai ,mokslininkai ,,ir kiti issilavine I ta [kolkas] "muge" nesiverzia ir laikosi atokiai,o gaila Gal nors pensininkus nebutu nureketave[kad vaguoliams po 60 metu reikejo vykti uzsieniecius karshinti,,kad prisidurti atimtus pensijos pinigelius ;aciu krizei ,Kubiliui,ir visiems balsuotojams "uz" to pasekmeje vargsai LIetuvos pensininkai "uzsienius" pamate ,ir "laza" ten ejo Bravo Kubiliams

Anima

Gal šiek tiek pagiringo Zdramio ši rašliava.Neaišku,ką juo jis norėjo pasakyti.Paprasčiausiai rašliavojimas dėl rašliavojimo.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS