O kontorų žinduoliams viskas pofik | KaunoDiena.lt

O KONTORŲ ŽINDUOLIAMS VISKAS POFIK

Kol valstybėje bus bordelis, tol bus gajos beprasmiškos diskusijos apie škirpas ir majorus impulevičius. Smagu postringauti įsilipus į ekonominę pelkę, kai iš istorinių faktų lipdant dekoratyvinį patriotizmą galima nukreipti dėmesį nuo iškerojusios institucinės beprotybės, chaoso ir naujų mokesčių.

Kaip įžvelgė verslininkas T.Barštys, nenuoseklioje ekonominėje politikoje mes elgiamės grubiai ir neprognozuojamai. Kitaip tariant, tarsi idiotai.

Iš tiesų valdančiųjų ekonominė politika visais laikais buvo taškyti valdiškus pinigus į kairę ir dešinę, nesigilinant, kokią naudą valstybei duoda tos išlaidos.

Kas pasakys, kokia nauda, pavyzdžiui, iš auksinių šaukštų kariuomenei arba iš nacionalinės ekspedicijos dalyviams nupirktų striukių "Helly Hansen" (brangesnių turbūt nerado)?

Na, nėr čia jokios naudos visuomenei, todėl ir pensininkai mūsų gėdai per mėnesį gyvena už 200 eurų, iš kurių, kaip pastebėjo T.Barštys, 42 dar turi sumokėti valstybei PVM pavidalu.

Nomenklatūros žinduolių veidai vien jau dėl to turėtų mėlynuoti iš gėdos, bet jiems giliai pofik. Pofik ir K.Škirpa, ir gerovės valstybė, ir biudžeto išlaidos. Jie tik kuria etatus arba institucijas, nes daugiau nieko nesugeba.

Ar žinojote, mieli žmonės, kad, pavyzdžiui, šalia Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos veikia dar ir Ugdymo plėtotės centras, Specialiosios pedagogikos ir psichologijos centras, Švietimo aprūpinimo centras, Nacionalinis egzaminų centras, Švietimo informacinių technologijų centras, Nacionalinė mokyklų vertinimo agentūra?

Ir visas šis grožis – Vilniuje. Visi tie centrai turi savo direktorius, pavaduotojus, skyrius su jų vadovais, buhalterijas, automobilius, nes kažkur važinėja. Ponuliai, suprantama, ir begėdiškas algas laiku gauna.

Klausimas: kam reikia visų šių institucijų, jei šalia jų dar kažką vis veikia pati ministerija?

Atsakymas: dabar jau turbūt supratote, kodėl esame ubagų ir ubagiškų pensijų šalis, kuri kasdien tyčiojasi iš savo piliečių.

Rašyti komentarą
Komentarai (18)

Iš Hamburgo

Tik priminsiu,kaip per krizę taupė vokiečiai - apkarpė valdininkų darbo savaitę iki keturių darbo dienų ir tokiu būdu sumažino algas. Tai siūlyčiau Lietuvoje taip daryti visąlaik, nes kol toks skurdas-šalis yra nesibaigiančioje krizėje.

keistas

tie kurie gauna 200 e,jie neturi interneto,jie neskaito straipsnių..ir jiems pofik filosofijos..Šis straipsnis tiems ,kurie jautrūs socialinėms problemoms,kurie turi tėvus pensininkus ,kurie gerai supranta ,kas darosi valstybėje..... Ir jei valdžioje pofikistai nesupras problemos sudėtingumo...viskas gali virsti į didelį P O F I K B U M

AK

Pakalbėjo jis gerai - arba ministerija, arba jos nėra, o yra teminės kuopelės. Betgi yra ryškus Parkinsono dėsnis, kad valdininkai sugeba save pačius dauginti. Ir dauginasi, nebent kažkas užkardo. H/H striukaitės dabar ant bangos pižonų tarpe, todėl ir pasirūpino. Kaip anūkais dėdulės pasirūpina. Rūpintojėliai - mūsų tradicija.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS