Panika laive | KaunoDiena.lt

PANIKA LAIVE

Paskutinis traukinys dar laukia, dar yra jame vieta laisva, paskutiniam vagone prie lango… Galėtų traukti Kauno "Žalgirio", bet ne Vilniaus "Ryto" krepšininkai. Lietuvos krepšinio lyderiai ir tie, kas anksčiau taip vadinosi, 2021-uosius pradėjo paralelinėse visatose.

Šalies čempionai žalgiriečiai, nors ir nutraukė pergalių Eurolygoje seriją, turi puikias galimybes įšokti į atkrintamųjų varžybų traukinį. "Ryto" sezonas bliūkšta akyse. Šią savaitę galutinai tapo aišku, kad vilniečiai nebeįgyvendins tikslų FIBA Čempionų lygoje. Pralaimėjimas Atėnuose juos galutinai nugramzdino į grupės dugną. Tačiau prastas sportinis rezultatas yra tik grėsmingo ledkalnio viršūnė. Skambiais pareiškimais prieš sezoną taškęsis klubas ne tik neužkariavo trečio pagal pajėgumą Europos turnyro, bet net gali tapti pačiu blogiausiu jo dalyviu. Dar liūdnesnės vilniečiams kito sezono perspektyvos – už perbėgimą iš ULEB organizacijos į FIBA gauti pinigai (nuo 200 iki 400 tūkst.) jau išleisti, o galimybės užsidirbti papildomai – iššvaistytos. Viliodama po savo sparnu FIBA lietuviams pasiūlė išskirtinius įrankius, bet "Rytas" sugeba pribaigti ir juos.

Vien už pergalę Lietuvos čempionate vilniečiams buvo pažadėta 400 tūkst. eurų premija, už antrąją vietą – 200 tūkst., kurie prieš sezoną atrodė kaip garantuotos pajamos.

Vien už pergalę Lietuvos čempionate vilniečiams buvo pažadėta 400 tūkst. eurų premija, už antrąją vietą – 200 tūkst., kurie prieš sezoną atrodė kaip garantuotos pajamos. Tačiau dabar jau kyla rimtų abejonių, ar tragiškai subyrėjusi komanda išvis įstengs užkopti ant LKL prizininkų pakylos. Iki "Žalgirio" "Rytui" kaip iki mėnulio. Panevėžio "Lietkabelis" taip pat pamažu tolsta, o Utenos "Juventus" jau kvėpuoja į nugarą. Žinant, kad sostinės ekipą jau paliko Maurice’as Ndouras, o netrukus gali atsisveikinti dar du legionieriai, uteniškių galimybės atrodo netgi solidžiau.

Apie titulo vagystę rudenį skalambiję vilniečiai vos per keletą mėnesių virto visiškais LKL vidutiniokais, nė kiek nepranašesniais, nei keliskart mažesnį biudžetą turintis Klaipėdos "Neptūnas" ar Pasvalio "Pieno žvaigždės".

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

tik

durniu gelda is komtiesos......

Šura

Rytas- milžiniška jėga!!! Teisingai sakau?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS