Pasverta rizika | KaunoDiena.lt

PASVERTA RIZIKA

Vienos nakties nuotykis ar ilgas ir spalvingas romanas? Toks klausimas krepšinio sirgaliams kyla po šią savaitę paviešinto sprendimo, kad svarbiausios Lietuvos sporto komandos vairą perims Martinas Schilleris. Garsaus vokiečių poeto ir filosofo Friedricho Schillerio bedrapavardis Kaune žada pasėti savo krepšinio filosofiją, tačiau nežinia, kaip šie daigai sudygs išrankioje lietuviškoje dirvoje.

Kol kas sunku spėlioti, ką – skaudų nusivylimą ar vaisingą sąjungą – Kauno "Žalgiriui" atneš netikėtas klubo vadovų pasirinkimas. Bent jau formalūs austro biografijos įrašai liudija jo naudai.

Būdamas jaunas specialistas jis jau turi sukaupęs vertingos treniravimo patirties, sėkmingai dirbęs ir asistento pozicijoje, ir vadovavęs neprasčiausioms ekipoms. Tiesa, vyriausiojo trenerio pareigos antrinėje NBA lygoje, toli gražu ne tas pats, kas stratego postas galingame Eurolygos ar Europos taurės klube.

Europinio darbo patirties M.Schilleriui akivaizdžiai trūksta, bet kozirių jis taip pat turi. Žinant, kaip atsakingai po Šarūno Jasikevičiaus eros vairininką rinkosi Kauno klubo vadovai, galima neabejoti, kad austro veržlumas, ambicijos ir pergalių alkis nėra tik tušti žodžiai. O pridėjus darbštumą, inovatyvumą ir kitas šiuolaikiniam krepšinio specialistui būtinas savybes, pasirinkimas gali tapti šūviu į dešimtuką.

Jei paaiškės, kad M.Schillerį su poezijos klasiku vienija ne tik pavardė, bet ir išskirtinis kūrybiškumas, labai gali būti, kad sentimentus Šarui greit pakeis ovacijos naujajam strategui.

M.Schilleris tapo jau penkioliktuoju "Žalgirio" treneriu Lietuvos krepšinio lygos eroje – nuo 1993-ųjų. Šiame gausiame būryje – net septyni užsieniečiai, tačiau tikrai sėkmės lydimu treneriu-legionieriumi galima vadinti tik Joaną Plazą.

Tai, kad užsienio specialistai Kaune nedirbo net septynerius pastaruosius metus – taip pat ne pats palankiausias ženklas naujokui. Kita vertus, kai pusė žaidėjų – legionieriai, kodėl gi juos auklėti turėtų būtinai lietuvis? O jei paaiškės, kad M.Schillerį su poezijos klasiku vienija ne tik pavardė, bet ir išskirtinis kūrybiškumas, labai gali būti, kad sentimentus Šarui greit pakeis ovacijos naujajam strategui.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Paulius

Walkupas liks garantija

Stasys

Geras bus treneris aišku iškarto

SUSIJUSIOS NAUJIENOS