Pato situacija dėl įtakos aukščiausiame valdžios ešelone | KaunoDiena.lt

PATO SITUACIJA DĖL ĮTAKOS AUKŠČIAUSIAME VALDŽIOS EŠELONE

Nors ponas Karbauskis ir viešai deklaruoja, kad "rūko su Jo Ekscelencija taikos pypkę", akivaizdu, kad susiklostė pato situacija dėl įtakos aukščiausiame valdžios ešelone.

Konstruktyviai dirbti kartu valstybės labui neišeina, o nusileisti nei viena pusė nenori.

Manau klysta tie, kurie mano, kad prezidentūra laimėjo mūšį dėl nenuleistos rinkimų į seimą kartelės.

Šis pralaimėtas mūšis gerokai padidins smarkiai sumenkusias "valstiečių" galimybes per būsimus Seimo rinkimus. Nereikės dalytis rinkėjų balsų su išsibarsčiusiais "tvarkiečiais", "socialdarbiečiais" ir galbūt lenkais.

Ponas Karbauskis kaip geras šaškininkais – skaičiuoja ne vieną ėjimą ir mato nešviesią perspektyvą su krintančiais partijos reitingais bei konkurenciją dėl vietų Seime ne tik su socialdemokratais ir konservatoriais, tačiau jau tiesiog į pakaušį kvėpuojančiu charizmatiškuoju Viktoru Uspaskichu. Būtent jis su socialdemokratais pasidalys didžiąją dalį nusivylusių "valstiečiais" rinkėjų. Todėl, norint išlikti parlamentine jėga, labai svarbu bus pasiimti dalį dabartinių koalicijos partnerių balsų.

Nereikės dalytis rinkėjų balsų su išsibarsčiusiais "tvarkiečiais", "socialdarbiečiais" ir galbūt lenkais.

Tačiau tai bus tik rudenį, o dabar dar priešakyje devyni mėnesiai geriausiu atveju politinio vakuumo bendrame prezidentūros ir Vyriausybės darbe arba tolimesnis drabstymasis purvu, visiškai užmirštant konstruktyvų darbą ir pagarbą jai jau ne asmenims, tai bent valstybės institucijoms, kurie joms atstovauja.

Skirtingai nei dauguma politikos apžvalgininkų, manau, kad šis nesibaigiantis patas nėra valstiečių pralaimėjimas, o prezidentūros pergalė. Manau, kad simpatikų balsus išbarsto abi pusės, tiesiog Jo Ekscelencija turi daugiau laiko problemoms spręsti, nes "valstiečių" pasitikrinimas rinkėjų pasitikėjimu gerokai anksčiau.

Problemų matosi yra. Viena iš pagrindinių, mano nuomone, aiškios strategijos, į kurią fundamentalią politinę jėgą remiančius rinkėjus atsirėmus bandyti įgyvendinti savo "gerovės Lietuvos" viziją, nebuvimas.

Blaškymasis ir bandymas įtikti visiems, mano nuomone, ir buvo viena iš priežasčių, leidusių susiklostyti šiai situacijai, ir gali sudaryti prielaidas prarasti esamą daugumos Lietuvos piliečių palaikymą, jei tai kartosis po naujų Seimo rinkimų.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Lietuva debilų šalis

Man labai Didelį Pakelia Entuziazmą Kopuiliacijai Iškreiptu Būdu Per Ausį mikrocefaloidai tokie kaip straipsnelio autorius, kurie net nežino skirtumo tarp "jai" ir "jei": "...tolimesnis drabstymasis purvu, visiškai užmirštant konstruktyvų darbą ir pagarbą jai jau ne asmenims, tai bent valstybės institucijoms, kurie joms atstovauja..."

Neribotas chamizmas siautėja

Nelabai sutikčiau,kad abi pusės kaltos.Pirmiausia prezidentą išrinko tauta,o ne partija,todėl vis tik turime bent padoriai elgtis su tautos išrinktu,o ne kaip Skvernelis,Karbauskis ar iš kažkokios peklos ištrauktas nevykėlis ministras,besityčiojantys ne tik iš šalies vadovo,bet ir iš mūsų visų.

Nikodemui

Nespės susitvarkyt Labanauskui atėjus,ba jį vis išgrūda lauk
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS