Pavyzdys sveikiesiems | KaunoDiena.lt

PAVYZDYS SVEIKIESIEMS

Kai drūtas, augalotas ir gerai pamaitintas atletas iš olimpiados grįžta be pergalių, liūdi ir jis, ir sirgaliai. O jeigu tuščiomis parvyksta visa šalies delegacija, visuomenės pasipiktinimui nėra ribų. Tačiau tai, kas šiuo metu vyksta Tokijuje, yra ne apie pergales ir pralaimėjimus. Paralimpinėse žaidynėse pralaimėjusiųjų nėra – tik nugalėtojai

Iš tiesų Japonijoje sportinės aistros nenurimsta ir pasibaigus vasaros olimpiadai. Neįgalieji atletai iš viso pasaulio tęsia sveikųjų kolegų pradėtą ilgai lauktą sporto šventę. Ir medaliai čia dalijami taip pat, kaip ir keletą savaičių prieš tai. Tiesa, tada dėl jų kovojo visuomenės dėmesio ir pinigų išlepintos žvaigždės, o dabar grumiasi tikrieji atletai, kur kas stipresni nei sveikieji, nes dvasinės galios juose – nors rieškučiomis semk.

Ir pagal medalius mūsų paralimpiečiai jau lenkia sveikųjų delegaciją. Dziudo imtynininkas Osvaldas Bareikis pasipuošė bronza, prieš tai tokios pat vertės apdovanojimą pelnė plaukikas Edgaras Matakas. Žinoma, galima teigti, kad konkurencija paralimpinėse žaidynėse nė iš tolo neprilygsta tikrajai olimpiadai. Tačiau šie atletai kovoja ne tik su varžovais, bet ir su savo negalia, skausmais bei psichologiniais barjerais.

Ką reiškia užsispyrimas, puikiai parodė Lietuvos aklųjų riedulio (golbolo) rinktinė. Žaidynėse Rio de Žaneire auksą iškovoję Lietuvos golbolininkai Tokijuje buvo atsidūrę ant prarajos ribos. Silpnas startas: net 2:11 nusileista vieniems favoritų brazilams, dramatiškos lygiosios su Alžyru ir netikėtas pralaimėjimas Japonijai. Kai jau atrodė, kad lietuviams žaidynės baigsis grupės etape, jie ėmė ir sutriuškino paralimpinę vicečempionę JAV rinktinę. Ketvirtfinalyje mūsiškių jėgą pajuto iš kelio pasitraukę belgai.

Nors ketvirtadienį pusfinalyje rinktinė dar sykį nusileido brazilams, jų kelionė tęsiasi. Mažajame finale laukia sykį jau įveikti amerikiečiai. Kažkas kužda, kad Lietuvos delegacijos medalių kolekcija Tokijuje dar augs.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Vidas

Saunuoliai olimpiečiiai, reik medalius premijuoyti

Alekna

Užaugs iki kitos olimpiados Alekniukas ir bus medalių

SUSIJUSIOS NAUJIENOS