Politika, alus ir krachas | KaunoDiena.lt

POLITIKA, ALUS IR KRACHAS

Regis, dar kartą pasitvirtins legendinio kareivio Šveiko taisyklė, jog valdžia, sumaniusi pabranginti alų, yra pasmerkta žlugti.

Išties valdantieji daro viską, kad tik greičiau patys nusigalabytų – nesuprasi, tai politika ar sėdmenų kasymasis. Latviai ir estai alui akcizą sumažino, o pas mus apie tai net nešnekama, nes Seime sėdi pagonių blaivininkų ir vaidilučių įspūdingais tešmenimis sekta.

Tiesa, panteizmas toks jau yra, kad nuo medžių, perkūnų ir kliedesių garbinimo visada pereinama prie aukos atnašavimų. Ta auka dabar tapo patys valdantieji, kurių mokytinis, tykiai persikraustęs į Turniškes, ūmai apreiškė tautai, jog nuo sausio 1-osios įves automobilių ir nekilnojamojo turto mokesčius.

Kas čia, politinis nusidaigojimas ar kerštas rinkėjams už trečią vietą pirmajame ture, kurio išvakarėse išsikerojęs kandidatų veislynas suskaldė gerb. premjero elektoratą? Suprantamas tas pagiežingas nusivylimo jausmas, bet kam taip žiauriai?

Ne veltui situaciją ėmė švelninti pats 426 arklio galių kadilaku važinėjantis žaliasis krivių krivaitis, paaiškinęs, kad neleis skriausti Lietuvos žmonių, kurie neišgali mokėti už savo dyzelinius opelius, "chruščiovkes" ir garažiukus. Ir kad didžiausia bėda dabar – Seimo vadas, tarsi koks Mikluko Maklajus, mėlynų švyturėlių paradais besiblaškantis tarp Ringaudų ir Vilniaus.

Po to, kai kažkoks asilas jam prišnekėjo, kad poste galės tūnoti iki gyvos galvos, ir kai iš lenkų gavo tikrą medalį, esą su juo išvis susišnekėti nebeįmanoma, nes žmogų visai demoralizavo valdžios ir privilegijų saldėsis.

Bėda ir ta, kad Seimo vado reikalą narpliojęs blaiviųjų pagonių sektos organas – etikos komisija irgi spjovė į šventas krivio krivaičio intencijas ir rėmėsi ne koalicine realybe, o iš gamtos sąlygų gimusiomis prielaidomis.

Žodžiu, palengva politinio panteizmo tėvonijoje įsigali anarchija, kaip nuvalkiotoje I.Krylovo pasakėčioje, kur trys besimuistantys gyviai traukia tas pačias vežėčias į visas keturias puses.

Taip jau yra toje politikoje: valdančiųjų krachas išties visada prasideda nuo alaus pabranginimo.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Gal

galėtų Pocius paaiškinti,kaip trys gyviai gali traukti vežėčias į keturias puses?Tarp kitko,pusės yra tik dvi,raštingas žmogau.

Pastebėjimas

Kartas nuo karto ir Pociui proto žybsniai švysteli.Matyt,kai blaivi galva.Kaip ir šįkart.Švystelėta tiesiai šviesiai.

Skaitovas

Gal jau Klaipeda (laikraštį) pradėjai spausdinti Lietuvoje (ir mokesčius sumažintus mokėti) ,moraliste?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS