Politikavimo promilės | KaunoDiena.lt

POLITIKAVIMO PROMILĖS

Būdingas politikavimo požymis – pakalbėti apie aktualijas, o tada išreikšti pasibaisėjimą ir pasipiktinimą. Pasipiktinimo fazėje reikia paimti aukštą gaidą, pavyzdžiui, paminėti valstybę arba kokią nors valstybės instituciją, o tada pasibaisėjus klausti: „Ir mes tokioje valstybėje priversti gyventi?“ arba (jei buvo paminėti institucijų vadovai), „Ir mums vadovauja tokie žmonės?“

Klasikinį tokio pasipiktinimo pavyzdį ne per seniausiai parodė apgailėtinoje situacijoje besikapstantis buvęs Seimo narys R. Ačas. Paviešinus teismo sprendimą skirti jam baudą už pasikėsinimą tenkinti lytinę aistrą su nepilnamečiu, pirmoji R. Ačo reakcija (feisbuke) buvo tokia: „Va, kokioje valstybėje dabar gyvename“.

Atrodo, kuo čia dėta valstybė? Koks skirtumas. Svarbu aukšta gaida. Aišku, R.Ačas nenorėtų gyventi „va, kokioje valstybėje“. Tačiau kokioje norėtų – neatskleis, nes žino, kas yra paslaptys, mat yra buvęs Rusijos veikėjų įtakos apsupto prezidento R. Pakso patarėju nacionalinio saugumo klausimais.

Jei būtų galima nustatyti politikavimo promilių kiekį, taurę (ne degtinės) tektų įteikti celofaninių liežuvių savininkams.

Valstybe nepatenkinti ir vadinamieji riaušininkai, kurie, kaip ir R. Ačas, bando kapstytis – tik iš kitokios balos. Kaip žinoma, teisme neseniai vyko posėdis, kuriame atversta riaušių prie Seimo byla. Kaip ir reikėjo, tikėtis čia pasipylė „valstybinių“ kalbų – vyko politikavimo balius. Jei būtų galima nustatyti politikavimo promilių kiekį, taurę (ne degtinės) tektų įteikti celofaninių liežuvių savininkams.

Keli pavyzdžiai. „Man kažkoks pijokas aiškins, kaip gyventi? Kur Nausėda? Čia girti teisėjai važinėja, toliau dirba ir čia viskas gerai“, – sakė vienas.

Kitas pridūrė: „Pas mus Jonavoje šaukia pensininkus, kad ateitų policijai padėti, nes nėra kam dirbti. Tai kokie čia vadai, kokią tautą turime? Ką mes išsirinkome?“

Kai kažkas iš salėje buvusių raušininkų paprašė nutraukti posėdį ir leisti į tualetą, leidimas buvo suteiktas. Neatmetama tikimybė, jog dėl baimės, kad pasipils šauksmai: „Į tualetą neleidžia! Va, kokioje valstybėje gyvename!“

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Muraveckio medaliai

Muraveckis atvežė putinistams Tomaševskiui ir Pieško po medalį už pasipriešinimą Lietuvos nepriklausomybei ir provokacijų organizavimą, paskatino juos dar agresyviau kovoti už Wilno naša. Dabar Paleckiai, Blinkevičiūtės, Paluckai, Olekai, Sinkevičiai ir kiti duchai galės su Tomaševskiu, Pieško, Uspaskichu kankaną šokti.

Cha cha cha

Prajuokinai, Arūnai. Geras straipsnelis, puikiai ir su jumoru atskleidžiantis"celofaninės" publikos esmę.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS