Prezidentė. Viešos mįslės | KaunoDiena.lt

PREZIDENTĖ. VIEŠOS MĮSLĖS

Kas gi buvo 8-oji prezidentė, kurios antrosios kadencijos galą žymi dekoratyvinių filmų ir knygų pliūpsnis? Šis nežinia kieno finansuotas panegirikos žanro prabudimas tarsi užmaskavo tai, kad Dalia Grybauskaitė yra pati mįslingiausia asmenybė naujųjų laikų Lietuvos istorijoje.

Žmones išties žavėjo jos drąsa, ypač narsi frazė prieš pirmąją kadenciją: "Aš ne lesbietė." Labai teigiamai vertintina ir jos kova su korupcija, o darbas be atostogų – apskritai pavyzdys visam viešajam sektoriui. Žavi ir eksprezidentės asmeninės savybės, humoro jausmas.

Tačiau jos ekscelencija palieka kyboti ir aibę neatsakytų klausimų. Nerasite viešumoje D.Grybauskaitės nuotraukos su akiniais, nors oficialias kalbas skaitė parašytas vos ne didžiosiomis raidėmis. Kur ji įgijo tų nuomonės formavimo įgūdžių, paremtų žinojimu, kad dominuojanti rinkėjų dalis neigiamai vertina akiniuotas moteris?

Viešumoje keltas ir klausimas, kieno bute eksprezidentė gyveno mokydamasi Leningrado A.Ždanovo universitete? Ar iš tiesų ji, būdama komjaunimo sekretorė, reikalavo išmesti iš universiteto bendramokslę, nes ši pastojo nuo kapitalistinės šalies piliečio?

Lietuviai iki šiol nežino ir to, buvo ar nebuvo D.Grybauskaitė Baltijos kelyje. Nežino, ką ji veikė Sausio 13-ąją. Neaišku, kada pasišalino iš platformininkų TSKP, jei, kaip teigia B.Genzelis, pats jų vadas M.Burokevičius dar 1989 m. gruodžio 29 d. paskyrė D.Grybauskaitę partinės mokyklos moksline sekretore su 30 proc. algos priedu, o 1990-ųjų kovo 30 d. ta mokykla išleido ją atostogų.

Niekas iki šiol nežino, kas būsimą prezidentę 1991 m. siuntė mokytis į Džordžtauno (JAV) universiteto Tarptautinių ekonominių santykių institutą, kur ji baigė specialią programą vadovams. Nežinia ir kas mokėjo už mokslą.

Pagaliau iki šiol nežinoma, skambino ar ne jos ekscelencija tuomečiam VRM vadovui R.Palaičiui, reikalaudama atleisti FNTT darbuotoją V.Giržadą, po ko kilo teismais pasibaigęs skandalas. Neaišku ir kodėl ji būtent tulpių paštu susirašinėjo su E.Masiuliu, buvo ar nebuvo kokių nors jos ryšių su "MG Baltic".

Užuot gavę atsakymus į šiuos klausimus, viešumoje regėjome dekoruojančius situaciją šiknalaižystės seansus.

Rašyti komentarą
Komentarai (15)

Užuojauta

Užuojauta vargšeliui Pacukui.... Toks "drąsus" - paamsėti ant nueinančio žmogaus. Na,dar ir šūdais apdrabstyti (čia jo stilius :). Užuojauta ir geram laikraščiui - dėl tokio redaktorėlio...

Ontė

Grybauskaitė buvo Rusijos projektas. Kas ją iškėlė? Lansbergis. Kas Lansbergį iškėlė? Sąjūdžio KGB-istai. Rusai Grybauskaitę ruošė į Europos vadovybę, kaip savo agentę. O tam reikėjo parodyti ją labai antirusišką. Tas Grybauskaitės antirusiškumas buvo tik žodžiai (Rusija-teroristinė valstybė), bet visi veiksmai buvo prorusiški.

Juk ne už dyką

Mulkina už atlygį,veltui tokių nesąmonių nepliurptų.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS