Prezidentinė pensija | KaunoDiena.lt

PREZIDENTINĖ PENSIJA

Kadenciją baigianti prezidentė, palikusi prezidentūrą, neskurs. Ir tai yra gerai. Jai bus paskirta solidi renta, kuri turėtų sudaryti beveik 3,7 tūkst. eurų. Dar, sulaukusi 66-erių, prezidentė pradės gauti europinę pensiją už darbą Europos Komisijoje. Neoficialiais skaičiavimais, ši sieks daugiau kaip 3,6 tūkst. eurų.

Be to, prezidentei praėjusių metų liepą taip pat paskirta ir "Sodros" pensija, siekianti 685 eurus.

Žinoma, graudu, palyginus su prezidentine renta ar eurokomisaro pensija, bet gaunančiųjų tokią išskirtinę "Sodros" senatvės pensiją Lietuvoje yra vos 5 tūkstančiai.

Tie, kurie dar ne pensininkai, stengiasi apie jų laukiantį košmarą negalvoti, nes tai yra sunkiai suvokiama protu.

O kritinė pensininkų masė (apie 230 tūkst. asmenų) per mėnesį turi sugebėti pragyventi už pusę tiek.

Dar baisiau, jog maždaug 52 tūkst. Lietuvos piliečių priversti egzistuoti už 200 eurų per mėnesį. O tai yra trečdaliu mažiau nei oficialus skurdo lygis Lietuvoje.

Tačiau palyginus su ukrainietiška pensija, kuri siekia iki 100 eurų per mėnesį, tai yra netgi labai daug. Dar galima būtų pasilyginti su tomis šalimis, kur pensija iš viso nemokama, tad kaip išgyventi, senoliai ten turi prasimanyti patys.

Bet šitie žmonės už tuos 200 eurų per mėnesį gyvena ne Ukrainoje ar kitur, o Lietuvoje, kur buvo sakoma, kad "po euro įvedimo niekas nebrangs" (bent jau taip žadėjo ir kadenciją baigianti prezidentė).

Būtent todėl tie, kurie dar ne pensininkai, stengiasi apie jų laukiantį košmarą negalvoti, nes tai yra sunkiai suvokiama protu, kaip valstybę kuriantis ir mokesčius mokantis pilietis staiga tampa nusidėvėjusiu daiktu, kurio geriau nė nebūtų.

Todėl likus kelioms dienoms iki birželio 30-osios, dar neapsisprendusios bitės darbininkės turi apsispręsti, kaip toliau kaups pensijai II pakopos fonduose ar sugrįš su fondo pinigais į "Sodrą".

Nors, tiesą sakant, galutiniam rezultatui šis sprendimas jokios reikšmės neturės.

Vis tiek finale neišvengiamai gresia socialinis dugnas, nes prezidentinio dydžio senatvės pensijos pas mus numatomos tik prezidentams.

Rašyti komentarą
Komentarai (13)

Una

Ir kaip tai poniai galvelėje sraigteliai sukasi? Ar visai nesisuka? Lyginti prezidentės 685 eurų pensiją su mokytojos, gydytojos ar pardavėjos pensija?! Prezidentė Lietuvoje tik viena ir valstybė dėl tų 685 eurų nebankrutuos. Kiti pinigai mokami ES ir plius renta. Jei sugebate dirbti prezidento darbą, tai pirmyn! Demokratija!

Kęstas

Kur yra tikroji atskirtis šiandienos pasaulyje? "Didžiausia Amerikoje esanti atskirtis nėra tarp 1 procento turtingiausiųjų ir 99 procentų likusių. Ji yra tarp 20 proc. turtingiausiųjų ir likusių. Tie 20 proc. yra aukštos kvalifikacijos amerikiečiai, kurie traukiasi toli nuo visų kitų ir kurie sukūrė gyvenviečių zonavimo apribojimus, neleidžiančius skurdesniems apsigyventi jų tarpe, ir meritokratines kliūtis, kad užtikrintų, jog 80 proc. gyventojų negalės pasivyti turtingiausius 20 proc. Jei demokratai pradės populistinę kampaniją prieš verslo elitą, Trumpas vykdys platesnę populistinę kampaniją prieš visą išsilavinusį elitą. Jo populizmas yra įtikinamas žmonėms, kurie reaguoja į tokius dalykus. Galų gale, amerikietiškas elitas iš tikrųjų niekina Trumpą, ir, priešingai, dievina demokratus." Lietuvoje yra tas pats išsidėstymas politikoje. Vilniaus feisbukininkai, gyvenantys labai brangiuose butuose, prieš visą Lietuvą. (Apie mokslą-studijas-ekonomiką)

Ona

Kuo čia dėta Ukraina ir jos pensijos dydis?Mes ne ukrainiečiai,o lietuviai ir ES nariai.Nukvailėjo mūsų politikai ir žurnalistai,kurie Lietuvą sutapatino su Ukraina,tarsi būtume viena valstybė ir tauta.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS