Princesės dilema | KaunoDiena.lt

PRINCESĖS DILEMA

Vienoje mano vaikystėje skaitytų pasakų išranki princesė atstūmė šimtus jaunikių – visi jai buvo per prasti. Galiausiai, taip ir neradusi jai tinkamo, paseno, neteko savo įstabaus grožio bei taip ir liko vieniša. Turbūt šiais laikais pasaką apšauktų neetiška, esą ką norima pasakyti šiuo siužetu: kad moteris negali būti laiminga ir viena be princo arba kodėl ji į partnerius sau rinkosi vien tik princus, o ne princeses? Bet nesileiskime į šias diskusijas. Geriau paspėliokime, kokį princą išsirinks Kauno "Žalgiris"?

Kai istorinė Lietuvos komanda renkasi trenerį, atrodo, kad jai sudėtingiau nei tai princesei. Gal Kazys iš Darbėnų, gal Dainius iš Šakių rajono, o gal koks Aleksandras iš Belgrado? Atkritus realiausiomis laikytoms Dariaus Maskoliūno ir Kęstučio Kemzūros kandidatūroms, derybų favoritu vadinamas Kazys Maksvytis. 43-ejų metų specialistas tokį pat statusą turėjo pernai renkantis Lietuvos vyrų rinktinės strategą. Tačiau rinktinės vairo jis neperėmė. Pirmiausia, dėl sutarties su Permės "Parma" klubu. Esą rusai, tik pradėję bendradarbiavimą su lietuviu, nenorėjo jam leisti užsikrauti dar vienos naštos, dėl kurios, tikėtina, būtų nukentėję klubo rezultatai.

Kai istorinė Lietuvos komanda renkasi trenerį, atrodo, kad jai sudėtingiau nei tai princesei. Gal Kazys iš Darbėnų, gal Dainius iš Šakių rajono, o gal koks Aleksandras iš Belgrado?

Dabar situacija kitokia. "Žalgiris", gavęs, nors ir nedidelę, išpirką už Šarūną Jasikevičių, šiuos "Barcelona" pinigus gali drąsiai investuoti į išpirką rusams už K.Maksvytį. Ir dar pridėti papildomai, nes naujojo trenerio alga bet kuriuo atveju bus gerokai mažesnė nei Šaro, uždirbdavusio beveik milijoną eurų per metus. Kita vertus, Permės klubui 150–170 tūkst. eurų išpirka už vyriausiąjį trenerį nėra lemiamas derybų argumentas. Finansiniai svertai nenusveria rusų ambicijų su K.Maksvyčiu pasiekti skambių pergalių FIBA Europos taurės turnyre.

Tad labai gali būti, kad "Žalgirio" sirgaliams, dar neseniai besišaipiusiems iš Dainiaus Adomaičio, teks atsiprašyti ir priimti buvusį Vilniaus "Ryto" trenerį į savo šeimą. Antraip liks dairytis į užsienio specialistus, o tai – kur kas rizikingesnis kelias.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS